Keskustelu:Äänekosken–Suolahden rautatie

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tässäkin sana rautatie pitäisi kirjoitaa pienellä kirjaimella.

JTe 24. huhtikuuta 2007 kello 11.41 (UTC)

Sivun ylälaidassa on "siirrä" nappula. Kokeile sitä! :) -- Jniemenmaa 24. huhtikuuta 2007 kello 11.50 (UTC)
Kannattaa myös katsoa artikkelin muokkaushistoriaa ennen siirtoja (ja keskustella syistä), esim tämän historiasta löytyy " 16. huhtikuuta 2007 kello 22.20 Tve4 (keskustelu | muokkaukset) p (siirsi sivun ”Äänekoski-Suolahden rautatie” uudelle nimelle ”Äänekoski–Suolahden Rautatie”: firman nimi on useissa yhteyksissä kirjoitettu näin)" —Ppntori (jutskaa / muokkaukset) 24. huhtikuuta 2007 kello 11.54 (UTC)
Tässä pitää sitten kysyä, onko artikkeli ko firmasta vai rautatiestä? Pääsääntönä on ollut, että puhuttaessa rautateistä (hyvänä lähteenä julkaistut aikataulut) sana rautatie kirjoitettiin pienellä "r":llä, yhtiöiden nimissä taas käytettiin lähes aina isoa "R" -kirjainta. Pitää penkoa arkistoja ja tarkastaa mikä on ollut käytäntö ÄSR:llä. JTe 2. toukokuuta 2007 kello 20.49 (UTC)

No nyt kerkesin siirtää sen ennen kuin luin tätä. Minusta ei kyse ole firman nimestä vaan rataosuudesta. Mutta enpä sano enempää. --Ulrika 6. toukokuuta 2007 kello 16.59 (UTC)

Firma on kyseessä, mutta itsekin ajattelin sen siirtämistä :-) --Tve4 6. toukokuuta 2007 kello 17.01 (UTC)
Ihan mielenkiinnosta: Onko jossakin olemessa tarkempia tietoja asemarakennusten purkuajankohdista? Entä onko purkamisesta tai heti purkamisen jälkeen otettuja valokuvia olemassa kenelläkään?

Olisi mielenkiintoista saada tietää lisää ja nähdä kuvia aiheesta. --xjaja 4. syyskuuta 2011 kello 15.25 (EEST)[vastaa]


Junanlähettäjän virkalakin kuva hämmentää: Ymmärtääkseni lakissa alempana oleva merkki on rintamerkki, ei lakkimerkki. Siipipyörämerkin tulisi olla sen paikalla, ja yläpuolella tulisi olla kokardi.

Lakki on saatu Itävallasta ja siihen vain täällä vaihdettiin SVR:n tunnukset. Lakki tuli heti punaisen päällisen tultua täällä hyväksyttyä ja on siis eräs ensimmäisistä; sen hankki Suolahden asemapäällikkä joka oli ÄSR:n liikennepäällikkö. Tämä lakki oli käytössä aina julkisen liikenteen loppuun asti jolloin Äänekosken ainoa varsinainen asemapäällikkö jäi eläkkeelle. --Kippari10 (keskustelu) 5. syyskuuta 2012 kello 07.51 (EEST)[vastaa]