Joseph P. Kennedy, Jr.

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Joseph P. Kennedy, Jr.

Joseph Patrick Kennedy, Jr. (25. heinäkuuta 191512. elokuuta 1944) oli vanhin Joseph P. Kennedyn ja Rose Kennedyn yhdeksästä lapsesta, ja hänen veljensä oli presidentti John F. Kennedy. Hänen haluttiin jatkavan suvun poliittista työtä. 29-vuotiaana kuollut Kennedy ei koskaan mennyt naimisiin, mutta hänet yhdistettiin kahteen naiseen: Edith Bouvier Bealeen, Jacqueline Kennedy Onassisin serkkuun ja New Yorkin seurapiirinaiseen Katharine Mortimeriin.

Joseph Jr. opiskeli Harvardin yliopistossa, josta hän valmistui vuonna 1938. Sieltä hän jatkoi Harvardin lakikouluun, mutta viimeisenä vuotenaan hän ilmoittautui vapaaehtoisena merivoimiin lentäjäksi. Lentäjäksi valmistuttuaan vuonna 1942 hänet lähetettiin Englantiin ja oli siellä jatkuvasti komennuksella talvella 19431944.

Heinäkuussa 1944 hän ilmoittautui vapaaehtoiseksi tehtävään, jossa Consolidated B-24 Liberator-pommikoneella (joka tunnettiin Yhdysvaltain laivastossa tunnuksella PB4Y) oli tarkoitus lähettää radio-ohjattu pommikone kohti kohdetta Saksassa vastatoimena V-2-iskuille Englantia vastaan. Koneeseen lastattiin 9 600 kilogrammaa räjähteitä. Tarkoitus oli, että ohjaajat lentävät sen Englannin kanaalin yli, ja sen jälkeen lentäjät hyppäisivät koneesta laskuvarjolla. Lopun matkaa kone lentäisi radio-ohjauksella, ja se syöksyisi V-2-ohjustukikohtaan. Kone kuitenkin räjähti ennen kuin Kennedy ehti hypätä ulos. Kennedyn ruumista ei ole löydetty.