Joint Tactical Radio System

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
JTRS Seal small.jpg

Joint Tactical Radio System on yhdysvaltalainen ohjelma, jonka tarkoituksena on kehittää ohjelmistoradiojärjestelmä sotilaalliseen käyttöön siten, että aaltomuodot vakioidaan ja ohjelmistoradio kykenee käsittelemään uudet ja olemassa olevat aaltomuodot.

Tuotelinjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joint Tactical Radio System koostuu viidestä käyttöönottoluokka 1:n (ACAT I) ja yhdestä käyttöönottoluokan 3:n teknologiaohjelmasta.

Ground Domain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ground Domain, aikaisemmin rypäs 1, josta vastaavat Yhdysvaltain maavoimat, oli tarkoitettu varustamaan Yhdysvaltain laivaston merijalkaväen ja Yhdysvaltain maavoimien ajoneuvot, Yhdysvaltain ilmavoimien taktiset ilmavalvontatahot ja Yhdysvaltain maavoimien helikopterit. Rypäs 1 sisälsi myös aaltomuodon kehitysohjelman Wideband Networking Waveform (WNW), joka on seuraavan sukupolven Internet-tiedonsiirtoprotokolla tarkoitettuna vapaamuotoisesti muodostettaville verkoille (MANET). 2005 rypäs nimettiin uudelleen Ground Mobile Radio:ksi (GMR), ja siitä oli poistettu Yhdysvaltain ilmavoimien taktiset ilmavalvontatahot ja Yhdysvaltain maavoimien helikopterit.

Handheld, Manpack and Small Form Factor - ohjelma, joka on virallisesti rypäs 5 ja jota Yhdysvaltain maavoimat johtavat, on tarkoitettu kehittämään kädessä pidettäviä, kannettavia ja pieniä radioita. Uudelleen nimeäminen tapahtui 2006.

Airborne, Maritime, Fixed station, aikaisemmin rypäs 3 ja rypäs 4, on tarkoitettu kehittämään laivastokäyttöön ja Yhdysvaltain laivaston merijalkaväen käyttöön kiinteä radio. Ohjelmasta vastasi Yhdysvaltain laivasto. Ohjelma oli osa Digital Modular Radio -ohjelmaa. Rypäs 4:ää johtivat Yhdysvaltain ilmavoimat, jonka tarkoituksena oli tuottaa radiot ilmavoimille ja niin laivaston kiinteäsiipisille lentoaluksille kuin myös helikoptereillekin. 2004 ryppäät 3 ja 4 yhdistettiin Airborden and Maritime Fixed-Station program:ksi. 2006 siihen siirrettiin Ground Domain:sta, rypäs 1:stä maavoimien helikoptereiden radiokehitys.