John F. Reynolds

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Reynolds kaatuu Gettysburgissa

John Fulton Reynolds (20. syyskuuta 18201. heinäkuuta 1863) oli Yhdysvaltain armeijan ammattisotilas ja Unionin kenraali Yhdysvaltain sisällissodassa. Yhtenä unionin armeijan kunnioitetuimmista komentajista, huolimatta vähäisestä taistelukokemuksestaan sodassa, hän palveli avaintehtävissä Unionin Potomacin armeijan komennossa Gettysburgin taistelussa. Hän kaatui heti taistelun alussa.

Reynolds syntyi Lancasterissa Pennsylvaniassa yhtenä yhdeksästä lapsesta John Reynoldsille (17871853) ja Lydia Moore Reynoldsille (17941843). Kaksi hänen veljeään olivat James LeFevre Reynolds, Pennsylvanian majoitusmestari-kenraali, ja vara-amiraali Will Reynolds. Hän valmistui USA:n sotilasakatemiasta vuonna 1841. Hän palveli sittemmin toisena luutnanttina USA:n kolmannessa tykistörykmentissä. Hän oli komennettuna Floridaan ja Etelä-Carolinaan, ja otti osaa Meksikon-Yhdysvaltain sotaan. Hän taisteli Meksikossa Buena Vistan ja Monterreyn taisteluihin. Meksikon sodassa hän ystävystyi upseeritovereihinsa Winfield Scott Hancockiin ja Lewis Addison Armisteadiin. Hän osallistui Meksikon jälkeen Rogues Riverin ja Utahin sotiin, ja palveli kadettien komendanttina West Pointissa ennen sisällissotaa. Hän nai Katherine "Kate" Hewittin.

Sisällissodan alussa Reynolds oli everstiluutnantti 14. USA:n jalkaväessä. Hänelle oli tarjottu kenraaliluutnantti Winfield Scottin adjutantin tehtäviä mutta hän kieltäytyi. Hänet ylennettiin prikaatinkenraaliksi 20. elokuuta 1861, ja myöhemmin kenraalimajuriksi. Hän toimi Virginian niemimaan sotaretken aikana 1862 Fredericksburgin sotilaskuvernöörinä Virginiassa. Gaine´s Millin taistelun jälkeen hän jäi etelävaltioiden sotavangiksi ja joutui Richmondiin pahamaineiseen Libbyn vankilaan, josta hän vapautui nopeasti vankienvaihdossa elokuussa 1862. Hän osallistui toisen Bull Runin, Fredericksburgin ja Chancellorsvillen taisteluihin. Gettysburgin taistelun ensimmäisenä päivänä 1. heinäkuuta 1863 Reynolds komensi Potomacin armeijan oikeaa siipeä. Hän seurasi prikaatinkenraali Lysander Cutlerin joukkoja taisteluun Herbs´t woodsiin, jossa oli juuri neuvomassa 2. Wisconsinin joukkojen sijoituspaikkaa, kun häntä ammuttiin niskaan. Reynolds putosi hevosensa selästä maahan ja kuoli miltei heti. Hänet on haudattu Lancasteriin Pennsylvaniaan.