Islamabadin Marriott-hotellin pommitus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Islamabadin Marriott-hotellin pommitus oli itsemurhaisku, joka tehtiin Pakistanissa 20. syyskuuta 2008. Kohteena oli Islamabadin Marriott-hotelli, jonka edessä räjähteillä lastattu kuorma-auto seisoi. Voimakkaan räjähdyksen jälkeen hotelli syttyi palamaan, ja tuhoja kohdistui muihinkin lähialueen kohteisiin. Marriottin päärakennuksen eteen jäi kymmenen metrin syvyinen kuoppa.

Marriott on ulkomaisten suosima luksushotelli, joka oli jo ennen syyskuun 20. päivää 2008 joutunut terroritekojen kohteeksi. Kuolonuhrien joukossa oli muiden muassa Tšekin suurlähettiläs Ivo Žďárek. Kaikkiaan kuolleita oli useita kymmeniä ja loukkaantuneita satoja.

Erityisen kovia tuhoja koettiin hotellin ruokailutilassa, jonka katto romahti räjähdyksen voimasta. Osa uhreista kuoli hypättyään ylempien kerrosten ikkunoista. Isku tapahtui vain hieman sen jälkeen, kun uusi presidentti Asif Ali Zardari oli pitänyt parlamentille terrorismin vastaisen vihkiäispuheensa. Iskun taustalla olevaa ryhmittymää ei varmuudella tiedetä. Tuhoisuutensa takia isku kirvoitti kommentteja useiden maiden hallituksilta.

Lähteitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]