Ikaalisten Nouseva-Voima

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Ikaalisten Nouseva Voima)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ikaalisten Nouseva-Voima on ikaalilainen suunnistuksen erikoisseura. Urheiluseura perustettiin Ikaalisten Riitialassa vuonna 1914 nimellä Voimistelu- ja Urheiluseura Nouseva Voima. Seura otti vuonna 1974 lajikseen suunnistuksen ja jatkoi Ikaalisten Urheilijoiden suunnistustoimintaa nimellä Ikaalisten Nouseva-Voima.

Seura on keskittynyt alusta alkaen huippusuunnistukseen. Jukolan viestissä ja Tiomilassa Nouski, kuten seuraa kutsutaan, on sijoittunut yhteensä seitsemän kertaa kolmen parhaan joukkoon voittamatta kuitenkaan kertaakaan. Jukolan viestin maratontilastossa seura on sijalla 17.[1]

Seuran urheilijat ovat menestyneet myös yksilötasolla erinomaisesti, mistä osoituksena lukuisat yleisen sarjan Suomen mestaruudet, maajoukkue-edustukset sekä kansainvälisten arvokilpailujen mitalisijat.

Seura on tunnettu myös kilpailun järjestäjänä. Vuonna 1998 Nouski järjesti yhdessä suunnistusseura Kyrös-Rastin kanssa Fin5-suunnistusviikon ja vuonna 2004 Kankaanpään Suunnistajien kanssa Jukolan viestin. Lisäksi seura järjesti vuosina 2008 sekä 2016 Suomen Suunnistusliiton nuorison lajitapahtuman Leimaus-leirin[2] Ikaalisten Kylpylän toimiessa tapahtumakeskuksena.

Seuraa ovat edustaneet muun muassa seuraavat suunnistajat:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jukolan Viestin maratontilasto 1949- Kaukametsäläiset ry.
  2. SSL:n Leimaus -leiri Suomen Suunnistusliitto.