Ihanan Elisan tytär

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ihanan Elisan tytär
La figlia di Elisa
Tyyli draama
Kestoaika n. 50 minuuttia
Pääosissa Sarah Felberbaum
Giulio Berruti
Paolo Seganti
Anna Safroncik
Valentina Pace
Giorgio Borghetti
Jane Alexander
Alkuperämaa Italian lippu Italia
Verkko Canale 5 (Italia)
Yle TV2 (Suomi)
Tuotantokausia 1
Jaksoja 16
Tuotanto
Ohjaaja(t) Stefano Alleva
Käsikirjoittaja(t) Luca Biblione ja Piero Bodrato
Aiheesta muualla
IMDb

Ihanan Elisan tytär (La figlia di Elisa – La ritorno a Rivombrosa) on DAP Italyn vuonna 2007 tuottama 16-osainen italialainen tv-sarja. Sarjan on ohjannut Stefano Alleva, käsikirjoittanut Luca Biblione ja Piero Bodrato. Pääosissa nähdään Sarah Felberbaum, Paolo Seganti, Anna Safroncik, Giulio Berruti ja Giorgio Borghetti. Sarja on jatkoa huippusuositulle tv-sarjalle Ihana Elisa.[1]

Suomessa Yle TV2 esitti sarjaa vuonna 2009 ja 2011. Sarjasta on tehty jatko-osa, jota esittiin Italiassa syksyllä 2012.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

On kulunut kaksikymmentä vuotta Elisan jäähyväisistä. Eletään vuotta 1797, kun 23-vuotias Elisan ja Fabrizion rakkauden hedelmä, kaunis Agnese, palaa viimein Rivombrosaan, sukukartanoon jota hän on suuresti kaivannut Pariisin vuosinaan.

Maailma ympärillä on muuttunut. Napoleonin armeija on valloittanut Italian ja ranskalaisjoukot pitävät valtaa myös Rivombrosassa. Kaikki eivät kuitenkaan ranskalaisjoukkojen sortoa niele, ja naamioitunut miesjoukko pitää seutua pelon vallassa. He rokottavat miehittäjien joukkoja öisin ja silloin kukaan ei ole turvassa. Tähän joukkoon Agnesekin törmää kotimatkallaan. Kuka on tuo pitkä ja komea naamiomies, jolla on yleviä periaatteita?

Martino on menossa naimisiin, ja sisarpuolen lisäksi hääjuhlallisuuksiin saapuu myös Elisan ikiaikainen vihollinen, kavala Lucrezia. Kartanon mailla liikkuu aatelisia ja upseereja, ja kun kapteeni Loya luo katseensa Agneseen, tuntuu neidon kohtalo sinetöidyltä. Löytääkö Agnese äitinsä lailla oman onnensa ja saako hän sen säilyttää?

Keskeiset henkilöhahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Andrea Van Necker (Giulio Berruti), markiisi on markiisitar Lucrezia Van Neckerin ja paroni Nicola di Coneglianon poika, joka rakastuu Agneseen heti ensitapaamisella. Andrealla on salaisuus, jota hän ei voi paljastaa, se voisi tuhota hänen koko elämänsä. Hän on aatelinen, mutta silti läheisissä väleissä Rivombrosan viljelijöiden kanssa.

Agnese Ristori di Rivombrosa (Sarah Felberbaum) kreivitär ja Elisan ja Fabrizion tytär, joka on perinyt äitinsä sitkeyden ja lähimmäisenrakkauden. Agnese on juuri palannut takaisin Rivombrosaan Pariisista, jossa hän oli opiskelemassa. Tutustuminen Andreaan vie Agnesen matkalle kohti aikuisuutta.

Kapteeni Lorenzo Loya (Giorgio Borghetti) on häikäilemätön mies, joka janoaa valtaa. Hän on rakastunut Agneseen ja tahtoo tämän vaimokseen. Loya on Martinon vaimon, kreivitär Vittoria Ristorin hyvä ystävä.

Martino Ristori di Rivombrosa (Paolo Seganti) kreivi ja Fabrizion poika, joka nyt hallitsee Rivombrosan tiluksia. Hän nai markiisitar Vittoria Granieri Solaron, vaikkakin oli aiemmin ihastunut serkkuunsa Emiliaan.

Vittoria Ristori di Rivombrosa o.s. Granieri Solaro (Anna Safroncik) entinen markiisitar Granieri Solaro ja nykyinen kreivitär Ristori on Martinon vaimo. Avioliitto pelastaa Granieri Solaron perheen taloudellisten vaikeuksien aiheuttamalta julkiseltä häpeältä. Vittoria tekee kaikkensa, jotta saisi mitätöityä Agnesen perintöosuuden Rivombrosasta. Vittoria on kapteeni Loyan ja markiisitar Lucrezian ystävätär.

Lucrezia Van Necker (Jane Alexander) sarjan kahdelta ensimmäiseltä tuotantokaudelta tuttu häikäilemätön markiisitar. Ristorin suku on hänelle edelleen punainen vaate ja Agnese muistuttaa häntä Elisasta, jota Lucrezia ei koskaan voinut sietää Fabrizion takia.

Emilia Radicati di Magliano (Valentina Pace) markiisitar on kreivitär Anna Ristorin ja markiisi Alvise Radicatin tytär ja Martinon ja Agnesen serkku. Hän on salaa ihastunut serkkuunsa Martinoon, vaikkakin on naimisissa firenzeläisen taidemaalarin, Fulvio Grittin kanssa. Avioliitto on kaikkea muuta kuin onnellinen ja Emilia tuntee olevansa umpikujassa.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. jakso. Esitetty TV2:ssa 22.2.2009 ja 28.7.2011.

Eletään vuotta 1797. Nuori Agnese, Elisan ja Fabrizion rakkauden hedelmä, palaa viimein Rivombrosaan, Martinon häihin. Matkalla hän kohtaa rosvojoukon, joka pitää seutua pelon vallassa.

2. jakso. Esitetty TV2:ssa 1.3.2009 ja 29.7.2011.

Veljen vihkiäiset ovat Agneselle ilon hetki. Avioliitto tuo mukanaan uuden sukulaisen, jonka kohtaaminen ei lupaa pelkästään hyvää. Äiti-Elisan ikiaikainen vihollinen menneisyydestä ilmaantuu myös maisemiin.

3. jakso. Esitetty TV2:ssa 8.3.2009 ja 1.8.2011.

Häähumun asetuttua ranskalaismiehitystä vastustava naamiojoukko iskee Rivombrosaan ja Agnese kaapataan. Mitä rosvojoukko ajaa takaa teollaan ja miksi juuri Agnese siepattiin?

4. jakso. Esitetty TV2:ssa 15.3.2009 ja 2.8.2011.

Rosvojoukko kiristää kapteeni Loyaa palauttamaan maaseudun köyhille heiltä takavarikoimansa elintarvikkeet. On aivan kuin miehet tietäisivät missä on Loyan heikko kohta. Kuinka se on selitettävissä?

5. jakso. Esitetty TV2:ssa 22.3.2009 ja 3.8.2011.

Vihattu kapteeni Loya uskoo avioituvansa piankin rakastamansa naisen kanssa. Kuinka tähän on tultu, sillä Agnese itse ei ole sydämestään mukana aikeessa? Martino häilyy neuvottomana kahden vaiheilla.

6. jakso. Esitetty TV2:ssa 29.3.2009 ja 4.8.2011.

Vittoria on sotkeutunut kavalan Lucrezian paulaan, joten sukujen vanhat kaunat eivät vaivu unholaan. Loyan lähtö käy epätodennäköiseksi, mutta paikallisten onneksi naamiomiehet onnistuvat aikeessaan.

7. jakso. Esitetty TV2:ssa 5.4.2009 ja 5.8.2011.

Vehkeilyn terävä miekka osuu kipeästi Martinoon, ja puolisokin näyttää kääntyneen häntä vastaan. Voiko mikään pelastaa Martinoa tuomiolta, joka näyttää väistämättömältä?

8. jakso. Esitetty TV2:ssa 12.4.2009 ja 8.8.2011.

Agnesella on huolta yllin kyllin. Veli on pulassa, ja markiisi Van Neckerkin näyttää kääntäneen hänelle selkänsä. Rakastunut nainen ei kuitenkaan ole valmis luovuttamaan vaan jaksaa elää toivossa äitinsä sitkeydellä.

9. jakso. Esitetty TV2:ssa 19.4.2009 ja 9.8.2011.

Rakkaudessa pettynyt Agnese päättää vastata kapteeni Loyan tunteisiin. Ainakin hän suostuu tälle puolisoksi. Ehkä siten hän voisi turvata veljensä Martinon vapauden, sillä Loyalla on Martinon kohtalo käsissään.

10. jakso. Esitetty TV2:ssa 17.5.2009 ja 10.8.2011.

Andrea havahtuu kuin unesta: onko hän tekemässä elämänsä suurimman erheen? Hänen sydämensä valittu on asemissa alttarilla sanoakseen pienen sanan, joka sinetöi monen ihmisen onnen -ja onnettomuuden.

11. jakso. Esitetty TV2:ssa 24.5.2009 ja 11.8.2011.

Alttarille hyljätyn Loyan kunnia janoaa kovaäänisesti kostoa. Loukattu mies päättää iskeä siihen kohtaan, minkä tietää varmasti satuttavan Agnesea. Onko Martinon kohtalo nyt sinetöity?

12. jakso. Esitetty TV2:ssa 31.5.2009 ja 12.8.2011.

Martino sai pitää henkensä. Ristorin suvun rauha ei ole vieläkään itsestäänselvyys, sillä hairahtunut ja pettynyt nainen saattaa olla vaarallinen. Onko Agnesen ja Andrean rakkaudella mahdollisuuksia?

13. jakso. Esitetty TV2:ssa 7.6.2009 ja 15.8.2011.

Agnese ja Andrea joutuvat pakenemaan kotoaan kapteeni Loyan joukkoja. Kuinka Loya on voinut päästä selville Andrean kaksoishenkilöllisyydestä? Emilia huomaa hämmennyksekseen olevansa pieniin päin.

14. jakso. Esitetty TV2:ssa 5.7.2009 ja 16.8.2011.

Emilian yllättävä raskaus aiheuttaa kuohuntaa perhepiirissä, ja viattomat joutuvat kärsimään totuuden vuoksi. Kannattaako kenenkään silti kuolla kunnian tähden?

15. jakso. Esitetty TV2:ssa 12.7.2009 ja 17.8.2011.

Sinnikäs Loya jatkaa miesjahtiaan, ja lopulta Andrea jää satimeen. Loya on riemuissaan, sillä Andrean kohtaaminen giljotiinin kanssa näyttää nyt väistämättömältä. Tuoko mikään toivoa Agnesen rakastetulle?

16. jakso. Esitetty TV2:ssa 19.7.2009 ja 18.8.2011.

Agnese on valmis uhraukseen pelastaakseen rakkaansa hengen. Vaihtoehtona on elää rakkaudettomassa liitossa tai jäädä yksin surunsa kanssa. Suostuuko Agnese Loyalle puolisoksi jo toisen kerran lyhyen ajan sisällä?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]