Huoneistohotelli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee palveltuja asuntoja. Vuoden 1999 elokuvasta katso Huoneistohotelli (elokuva).
Villaaino kuva seminaari.jpg
Villaaino kuva satumaasta.jpg

Huoneistohotelliin kuuluu palveltuja asuntoja, joita vuokrataan hotellityyppisen varausjärjestelmän kautta. Se vastaa pitkälle vuokrattavaa huoneistoa ilman kiinteitä sopimuksia.

Tyypillisiä piirteitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huoneistohotelli palvelee tyypillisesti asiakkaita, jotka tarvitsevat asunnon vähän pidemmäksi aikaa, yleensä muutamista päivistä kuukausiin. Yleensä tällainen lyhytaikainen asumistarve perustuu johonkin tilapäiseen olosuhteeseen kuten oman asunnon vesi- tai tulipalovahinkoon tai työmatkaan. Valmiiksi kalustetun huoneiston vuokraaminen ilman ennalta sovittua irtisanomisaikaa on näissä tilanteissa joustava ratkaisu. Huoneistohotelli ei nimestään huolimatta ole hotelli, mutta se poikkeaa perinteisestä asuinhuoneen vuokrauksesta, koska vuokralainen saa yleensä lopettaa vuokrasuhteen heti, kun hänen majoittumistarpeensa lakkaa. Huoneistohotelli poikkeaa perinteisestä hotellimajoituksesta siinä, ettei se yleensä tarjoa asiakkailleen hotelliin tyypillisesti kuuluvia oheispalveluja, kuten aamiaista. Huoneistohotelli tarjoaa kuitenkin hotellihuoneita väljemmät tilat, joissa asuminen on kodinomaista. Kaikissa suuremmissa kaupungeissa vastaava majoitusmuoto on saavuttanut merkittävän aseman majoitustoiminnassa.

Suomalaisia huoneistohotelleja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Janita, Hirvihuhta: Erilaiset vuokranantajat. Hämeenlinnan kaupunkiuutiset, 9.12.2009, nro 12 / 2009, s. 14. Hämeenlinna: Hämeen Sanomat Oy.