Hot Club Liikuntakoulu

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hot Club Liikuntakoulu
Sijainti Seponkatu 7 15140 Lahti
Perustettu 1988
Verkkosivut

Hot Club Liikuntakoulu on suomalainen tanssikoulu, joka perustettiin vuonna 1988 Lahdessa. Yrityksen toimitusjohtaja ja toinen perustajista on Päivi Henttu. Aluksi yritys toimi Hot Club Dance Company:na, mutta nykyään Hot Club on jakaantunut kahteen eri osaan, joita ovat Hot Club Liikuntakoulu sekä Hot Club Dance Company.

Hot Club Liikuntakoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hot Club Liikuntakoulu on Suomen ensimmäinen showtanssikoulu. Liikuntakoulu perustettiin showtanssin edistämiseksi Suomessa. Hot Club Liikuntakoulussa on yli 500 oppilasta, joista nuorimmat ovat nelivuotiaita ja vanhimmat yli 60-vuotiaita. Suurin ikäryhmä on teini-ikäiset. Hot Club Liikuntakoulu tarjoaa monia eri tanssilajeja kaiken ikäisille liikunnan-harrastajille, kuten ryhmäliikuntatunteja, tilaustunteja, teemapäiviä ja kaikkea mahdollista siltä väliltä. Ryhmäliikuntatunneista esimerkkeinä Satutanssi, Street-jazz, MTV Dance, Klassinen baletti, Nykytanssi, Hip Hop ja monia muita.

Hot Club Dance Company[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hot Club Dance Company aloitti toimintansa jo vuonna 1983, mutta silloin toiminta oli vielä epävirallista. Virallisen toimintansa se aloitti vuonna 1985. Siitä lähtien se on kasvattanut toimintaansa ja vuosien myötä siitä on kehittynyt showtanssin tuotantolaitos laulajineen, tanssijoineen, näyttelijöineen, käsikirjoituksineen, lavastuksineen, puvustuksineen ja koreografioineen.

Hot Club Dance Company on showtanssin ammattilaisryhmä, joka tekee esiintymisiä muun muassa yksityistilaisuuksiin, eri tv-kanaville ja viihdeartisteille ympäri Eurooppaa. Hot Club Dance Companyn tanssivat ovat myös kilpailleet menestyksekkäästi vuosien varrella niin Euroopan- kuin Maailmanmestaruuskilpailuissa.

Hot Clubille myönnettiin 5.11.2011 ensimmäistä kertaa jaettu Dance Award -palkinto, sillä se oli showtanssin ensimmäisiä esitaistelijoita Suomessa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]