Hikkaduwa

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hikkaduwa

Hikkaduwa

Koordinaatit: 6°8′50″N, 80°6′37″E

Valtio Sri Lanka


Hikkaduwa on kylä Sri Lankan lounaisrannikolla 100 kilometriä etelään Sri Lankan pääkaupungista, Colombosta.

Vuonna 2004 iskeneen tsunamin vaikutukset veivät monelta srilankalaiselta ammatin, joten valtio kustansi elinkeinonsa menettäneille ihmisille ompelukoneita. Tästä syystä Hikkaduwassa on todella paljon räätäleitä, jotka ovat erikoistuneet tekemään turisteille mittatilaustöinä erityisesti surffishortseja ja t-paitoja.

Sijainti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hikkaduwa sijaitsee Gallen ja Colombon välisen Galle Roadin varrella. Kukoistavan turismin vuoksi Hikkaduwan kylään on liitetty lähikylät neljän kilometrin säteellä kylästä, mikä on entisestään ruuhkauttanut sen läpi kulkevan Galle Roadin liikennettä. Kylässä on rautatieasema.

Ilmasto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hikkaduwan ranta

Kaakkois-Aasian monsuunikausi kestää toukokuusta marraskuuhun. Vuonna 2004 tsunami tuhosi Hikkaduwan suurelta osin.

Matkailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hikkaduwa on reppumatkailijoiden suosima surffikylä. Tien varrella sijaitsevien paikallisten kauppojen kiertely on vaikeaa liikenteen vuoksi, joten varsinaiset shoppailumahdollisuudet Hikkaduwassa ovat vähäiset. Monsuunikauden ajaksi monet Hikkaduwan paikalliset hotellit, ravintolat sekä kaupat sulkevat ovensa. Surffauksen lisäksi Hikkaduwan rannoilla on loistavat mahdollisuudet myös sukellukseen, snorklaukseen sekä kalastukseen, minkä takia se on erityisesti nuorten suosima matkakohde. Eri aktiviteettien ohella Hikkaduwan rantaravintolat tarjoavat matkaajille tuoreita kalaruokia ja vilkkaan yöelämän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]