Herman Lindqvist

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Herman Lindqvist

Herman Lindqvist (s. 1. huhtikuuta 1943 Tukholma) on ruotsalainen populaarihistoriaan keskittyvä kirjailija. Hänen kirjojaan ovat muun muassa Napoléon ja Ruotsin historia. Taitavana historian elävöittäjänä pidetty Lindqvist tunnetaan myös historia-aiheisista TV-ohjelmistaan.

Lindqvist vietti nuoruutensa Helsingissä ja nykyään hän asuu Ranskassa, Chambourcyssa. Hän on työskennellyt ulkomaankirjeenvaihtajana muun muassa Tokiossa, Madridissa ja Pariisissa. Hän on myös Aftonbladetin kolumnisti ja on usein Ruotsin mediassa tuonut Suomen ja suomalaisuuden esiin positiivisessa valossa. Hänen mielestään Ruotsi-Suomi ei ollut kaksi erillistä valtakuntaa yhdessä, vaan aidosti yksi valtakunta. Hän arvostaa paljon ruotsinsuomalaisia ja pitää heitä nyky-Ruotsin voimavarana.

Lindqvist herätti paljon huomiota kannattaessaan kolumnissaan Aftonbladetissa 1998 kuolemanrangaistusta esimerkiksi rikoksista ihmisyyttä vastaan (Adolf Hitler ja Jugoslavian sotarikokset). Häntä on kritisoitu hänen kehotettuaan ruotsalaisia olemaan ylpeitä kansakunnastaan ja osoittamaan tämän esimerkiksi Ruotsin kansallispäivänä 6. kesäkuuta. Hän on myös ollut surullinen siitä, että Ruotsi ei enää ole niin ruotsalainen kuin hän toivoisi sen olevan.

Teoksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • När Finland var Sverige: historien om de 700 åren innan riket sprängdes. Stockholm: Albert Bonniers Förlag, 2013. ISBN 9789100129118.
  • Napoleon. (Napoleon, 2004). Suomentanut Matti Kinnunen. Helsinki: WSOY, 2005. ISBN 951-0-30810-2.
  • Ruotsin Historia. Jääkaudesta tulevaisuuteen. (Historien om Sverige. Från istid till framtid, 2003). Suomentanut Seppo Hyrkäs. Helsinki: WSOY, 2003. ISBN 951-0-28329-0.
Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.