Herbert Hastings Harington

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Herbert Hastings Harington (16. tammikuuta 1868 Lucknow Intia8. maaliskuuta 1916 Mesopotamia) oli brittiläinen lintutieteilijä ja ammattisotilas, arvoltaan everstiluutnantti.

Harington opiskeli Malvernissa ja liittyi sitten armeijan palvelukseen. Vuonna 1890 hänet komennettiin Intiaan Punjabin 92. rykmenttiin, jossa hän palveli yli 20 vuotta. Hän palveli kuusi vuotta myös Burman poliisivoimissa. Vuonna 1914 hänet ylennettiin everstiluutnantiksi ja helmikuussa 1916 hänen komentoonsa annettiin 62. punjabilainen rykmentti. Rykmentti siirrettiin taistelutehtäviin Mesopotamiaan, missä Harington kaatui.

1903 Harington avioitui Walter Pepysin tyttären Dorothyn kanssa ja heille syntyi kaksi tytärtä ja poika.

Harington oli aina ollut kiinnostunut luonnosta, mutta vasta Burmassa hänessä syttyi intohimo lintuihin. Ensimmäiset lintutieteelliset artikkelinsa hän kirjoitti Rangoon Gazetteen. Vuonna 1909 hän julkaisi artikkelinsa kirjana, jossa oli myös taulukko burmalaisten lintujen levinneisyydestä. Hän julkaisi kirjoituksiaan myös The Ibis-lehdessä sekä Bombay Natural History Societyn julkaisussa. Vuonna 1904 Harington valittiin British Ornithologists Unionin jäseneksi.

Harington nimesi linnuista rikkilymytimalin (Stachyris ambigua) vuonna 1915.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]