Henry Edwards

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Henry Edwards (27. elokuuta 1827  – 9. kesäkuuta 1891), tunnettiin Harryna, oli englantilainen näyttelijä, kirjailija ja entomologi, joka tuli kuuluisaksi erityisesti Australiassa, San Franciscossa ja New York Cityssä teatterityönsä johdosta.

Edwards ihastui teatteriin nuorena, ja hän esiintyi harrastelijaesityksissä Lontoossa. Matkustettuaan Australiaan, Edwards esiintyi ammatikseen Shakespearen näytelmissä ja kevytkomedioissa, pääasiassa Melbournessa ja Sydneyssä. Lapsuudessaan ja näyttelyurallaan Australiassa hän oli hyvin kiinnostunut hyönteisten keräilystä. Victorian kansallismuseo käytti hänen kenttätyönsä tuloksia osana heidän kokoelmansa alkua.

Edwards oli Bohemia Clubin perustajajäsen San Franciscossa. Edwardsin kunniaksi järjestetyt kokoontumiset pistivät alulleen klubin perinteisen leirintäalueen.[1]

Edwards määritti ja nimesi monia perhoslajeja. Koska alalla toimi lähes samanniminen William Henry Edwards, on Edwardsin auktorilyhenne "Hy. Edwards” tai “Hy. Edw.”.[2]

  • Garnett, Porter (1908). The Bohemian Jinks: A Treatise. San Francisco: The Bohemian Club.
  1. Garnett, 1908, s. 7
  2. Zirlin H: Taxonomists: Henry Edwards American Butterflies. 2009. North American Butterfly Association. Arkistoitu 4.3.2016. Viitattu 14.2.2014.
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Henry Edwards (entomologist)