Helsinki University Bulletin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Helsinki University Bulletin eli HUB on Helsingin yliopiston julkaisema, tiedemaailmaa esittelevä ja tiedettä popularisoiva aikakauslehti. Helsingin yliopisto on julkaissut kansainvälistä lehteä vuodesta 1982 (ennen vuotta 2008 nimillä University, University Circle ja Universitas Helsingiensis).

HUB kertoo yliopiston yhdentoista tiedekunnan tutkimuslöydöistä. Uutisten ja ajankohtaisia ilmiöitä taustoittavien artikkelien lisäksi lehdessä on yliopistolaisten henkilökuvia ja tietoa yliopiston palveluista. Vakiopalstoja ovat muun muassa tutkijoiden pakastimet avaava From the freezer, tutkimusaiheet piirroksina esittelevä Science illustrated ja sarjakuvajänis Buffin the Bunnysta kertova the Academy of Pseudology.

HUBista ilmestyy vuosittain kaksi englanninkielistä printtinumeroa sekä neljä sähköistä numeroa, jotka tuotetaan englanniksi ja ruotsiksi. Printtinumeroiden painos on 13 000 kappaletta. Lehden toimitus sijaitsee yliopiston viestintäosastolla, ja päätoimittaja vuonna 2008 oli Virve Pohjanpalo.

Lehden vanhat numerot löytyvät HUBin nettisivuilta sekä artikkeleittain arkistoituna että selailtavina näköislehtinä. Lehti on maksuton, ja sen voi tilata nettisivulta löytyvällä sähköisellä lomakkeella.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]