Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus on maan suurin nuorisotoimiselvennä, ja se tarjoaa nuorille tiloja, tapahtumia, tukea ja tekemistä.

Yleistä nuorisoasiainkeskuksesta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus tuottaa yhdessä nuorten kanssa kulttuuri- ja harrastepalveluja, pyrkii edistämään nuorten yhteiskunnallista osallistumista sekä tarjoaa nuorille tukea ja neuvontaa. Nuorisoasiainkeskuksen kohderyhmää ovat 9–18-vuotiaat nuoret, pääpaino on 13–17-vuotiaissa. Työntekijöitä on yli 400, joista suurin osa on nuoriso-ohjaajia. Toimintaa on noin 60 tilassa eri puolilla Helsinkiä.

Nuorisotyötä tehdään nuorisotaloissa, erityistoimipaikoissa ja projekteissa. Lisäksi virasto tukee nuorisojärjestöjä ja nuorten ryhmiä. Nuorisoasiainkeskuksen toimintamuodot ovat alueellinen, kohdennettu ja kulttuurinen nuorisotyö sekä nuorten kansalaistoiminta. Nuorisoasiainkeskus tekee aktiivisesti sekä suomalaista että eurooppalaista nuorisotyötä. Virasto on ollut uranuurtajana esimerkiksi nuorisotiedotuksen ja -neuvonnan, nuorten työpajatoiminnan ja verkossa tehtävän nuorisotyön kehittämisessä.lähde?

Helsingin kaupungin organisaatiossa nuorisoasiainkeskus kuuluu sivistystoimen alaisuuteen. Nuorisoasiainkeskuksen vuosibudjetti on noin 28,3 miljoonaa euroa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]