Headhunters

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Headhunters on 1970-luvulla aloittanut jazz-funk -yhtye, joka sai nimensä Herbie Hancockin samannimisen kuuluisan levyn mukaan.

Headhuntersissa soittavat multipuhaltaja Bennie Maupin, lyömäsoittaja Bill Summers ja basisti Paul Jackson, jotka olivat Hancockin Headhunters-levyllä. Rumpalina on Mike Clarke ja kitaristina on Melvin Ragin, joka tunnetaan myös nimellä Wah-Wah Watson.

Arvostetuin The Headhunters nimellä tehty levy on Survival of the Fittest, joka ilmestyi vuonna 1975. Se kuuluu jazz-funk tyylin tunnetuimpiin julkaisuihin jatkaen Hancockin aiempien Headhunters ja Thrust levyjen tiellä. Paul Jackson laulaa taustalaulajien kanssa levyn ensimmäisessä kappaleessa "God Make Me Funky" (jota on samplattu esimerkiksi The Fugeesin hitissä "Ready or Not"). Levyn muut kappaleet ovat sen sijaan Hancockin aiempia levyjä sävyltään vapaamuotoisempia, ja niissä on pitkiä Maupinin sooloja sekä intensiivisiä afrikkalaisvaikutteisia Summersin ja Clarken luomia rytmejä. Summers vie levyllä etnisten lyömäsoittimien käytön vielä Hancockin jazz-funklevyjä pidemmälle.