Hämeenlinnan lyseon lukio

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Hämeenlinnan lyseo)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hämeenlinnan lyseo lukio

Hämeenlinnan lyseon lukio on lukio Hämeenlinnassa.

Lyseon lukio on yksi kaupungin kahdesta lukiosta ja sijaitsee Hämeenlinnan kaupungin keskustassa. Koulu on perustettu 1872 Hämeenlinnan normaalilyseona ja sen oppilaina ovat olleet muun muassa Jean Sibelius, J. K. Paasikivi, E. N. Setälä, Eino Leino, Vexi Salmi, Irwin Goodman ja Jyrki 69. Lyseon motto on Labor improbus omnia vincit.

Hämeenlinnan Lyseon lukiossa toimii nykyään myös urheilupainotteinen linja, urheilulinja (URLI), joka mahdollistaa oman harrastuksen harjoittamisen lukion aamutuntien tilalla. Silti urheilulinjalla olevat suorittavat kaikki samat kurssit kuin normaalin lukiolinjan opiskelijat. Luovan yrittäjyyden linja (YRI) siirtyi lyseolle Hämeenlinnan yhteiskoulun lukion yhdistyessä lyseon kanssa lukuvuodeksi 2012-2013. Samalla alueella kuin lukio sijaitsee myös Lyseon yläaste.

Lyseolla on vuodesta 1903 toiminut Suomen toiseksi vanhin luontokerho Calypso. Kerhon nykyinen toiminta painottuu muutaman kerran lukuvuodessa järjestettäviin retkiin sekä lähes viikoittain pidettäviin kokouksiin. Kerhon puitteissa on myös mahdollista suorittaa Luonto-Liiton perusmerkki. Aktiiviset jäsenet palkitaan kurssisuoritusmerkinnällä (Luonnonharrastuskurssi).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.