George Engleheart

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Engleheartin maalaama kanadalaisen poliitikon Robert Gibbonsin miniatyyrimuotokuva (1804)

George Engleheart (s. lokakuu 1752 Kew, Englanti1829 Blackheath) oli englantilainen miniatyyrimuotokuvien maalari ja Richard Coswayn kilpailija.

Engleheart sai taiteilijan koulutuksen ensin George Barretin ohjauksessa ja sitten Joshua Reynoldsin ohjauksessa. Hän aloitti itsenäisenä taiteilijana 1773 ja piti samana vuonna näyttelyn Royal Academyssa. Hän jatkoi ammatin harjoittamista vuoteen 1813, jolloin hän jäi eläkkeelle. Hänen säilynyt palkkiokirjansa, joka sisältää luettelon mallina olleista henkilöistä ja kustakin muotokuvasta maksetut palkkiosummat, osoittaa että 39 vuoden aikana hän maalasi 4 853 miniatyyriä ja että hänen taiteilijantulonsa saattoivat vuosien ajan ylittää 1 200 puntaa vuodessa. Hän asui suuren osan elämäänsä Hertford Streetillä Mayfairissa, jossa hän asui eläkkeelle jäämiseen asti. Hän kuoli Blackheathissa 1829, ja hänet haudattiin Kewiin.

Hän maalasi Englannin kuninkaan Yrjö III:n muotokuvan 25 kertaa, ja hänellä oli laaja suosijajoukko, johon kuuluivat lähes kaikki hovin kanssa tekemisissä olevat merkittävät henkilöt. Hän teki tarkkoja kopioita monista Joshua Reynoldsin tunnetuista maalauksista, ja ne ovat monista kadonneista Reynoldsin maalauksista ainoa olemassa oleva tieto. Englehartin palkkiokirja, värit, maalausvälineet ja suuri miniatyyrikokoelma ovat yhä hänen jälkeläistensä omistuksessa.

Hän signeerasi työnsä usein "E" tai "G.E.".