Gaylords

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gaylords
Perustettu 1970-luku
Chicago
Perustaja -
Vuodet toiminnassa 1970–
Alue Chicagossa eri kaupunginosat
Rikollistoiminta Jengisodat, huumekauppa ja muu rikollisuus
Liittoumat People Nationin alarymät
Kilpailijat Folk Nationin alaryhmät

Chicago Gaylords, joka tunnetaan myös nimellä Almighty Gaylords, on yksi Chicagon vanhimmista katujengeistä. He ovat osa People Nation -liittoa. Suurin osa jäsenistä on italialaisia, irlantilaisia, kreikkalaisia ja meksikonamerikkalaisia.

Jengin laajentuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gaylordsin huippuaikoina 1970-luvulla jengi toimi Chicagon pohjois- ja eteläpuolella. Eteläpuolen alueisiin kuuluivat Back of the Yards, Marquette Park, ja Bridgeport. Pohjoispuolen alueisiin taas kuuluivat Humboldt Park, Logan Square, Irving Park, Kilbourn Park, Dunham Park, Ravenswood ja Uptown. 1960-luvulta 1980-luvun alkuun Chicago Gaylords kasvoi voimakkaasti, ja uusia toiminta-alueita syntyi kaikkialle Chicagossa. Aluekartta (Arkistoitu – Internet Archive)

Jengitappelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gaylordit tappelivat nyrkein ja eri aseilla, kuten pesäpallomailoilla, tiilillä, ketjuilla ja veitsillä. Kun katutappeluiden säännöt muuttuivat, Gaylordit ottivat käyttöön myös tuliaseita, joka lisäsi jengitaisteluiden väkivaltaisuutta.

Gaylords kasvoi ja oli vahvasti läsnä kaupungissa läpi 1980-luvun. He pysyivät perinteisillä asuma-alueillaan, mutta samaan aikaan monet perheet muuttivat esikaupunkialueelle, ja köyhien naapurustojen keskiluokkaistuminen vähensi mahdollisuuksia uusien jäsenten värväämiseen.

Jengirakenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisin kuin muilla katujengeillä tai -yhdistyksillä, Gaylordeilla ei ole yhtä johtajaa vaan yksi tai kaksi johtajaa jokaisesta luokasta.

Ikäluokat Ikä
Slylords/Palmer Puds Alle 13
Midgets 13–15
PeeWees 16–18
Juniorit 18–20
Seniorit 21 ja vanhemmat

Jengien aluekartta näyttää, että Gaylordeilla on isoja alueita pohjoisessa ja luoteessa ja monet kilpailevat jengit ympäröivät heidän alueitaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]