Gaggenau Hausgeräte

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gaggenau Hausgeräte logo

Gaggenau Hausgeräte GmbH on yritys, joka kehittää, tuottaa ja myy kotitalouksien keittiöihin tarkoitettuja kodinkoneita.

Gaggenau on ollut müncheniläisen BSH Bosch und Siemens Hausgeräten tytäryritys vuodesta 1995 lähtien. Merkin kotipaikalla Gaggenaussa on yrityksen koulutuskeskus, jossa on esittelytila, neuvotteluhuoneita ja suuri opetuskeittiö. Kaiken kaikkiaan yrityksellä on toimipaikkoja yli 50 maassa. Nykyisinmilloin? Gaggenaun palveluksessa on yli 550 työntekijää maailmanlaajuisesti. Vuonna 2007 liikevaihto oli noin 168 miljoonaa euroa.lähde?

Yrityksen historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yrityksen historia yltää vuoteen 1683, jolloin Gaggenaun rautatehdas perustettiin. Aluksi yritys valmisti metallisia käyttöesineitä, mutta aikojen saatossa tuotteet ja liiketoiminta muuttuivat. Vuonna 1873 teollistuminen alkoi Gaggenaussa, ja pian sen jälkeen 1880-luvulla yritys alkoi tuottaa myös maatalouskoneita, metalliesineitä ja työkaluja. Samalla se muutti nimensä "Uutuustehtaaksi"selvennä. Yritys oli erikoistunut emalointiin, ja se tuotti myös mainoskilpiä esimerkiksi sellaisille yrityksille kuin Odol, Maggi ja Stollwerck.lähde?

1900-luvun alussa yritys alkoi tuottaa polkupyöriä ja hiili- ja kaasu-uuneja. Vuoteen 1908 mennessä myytiin jo 250 000 Badenia-polkupyörää. Vuonna 1961 yrityksen johtoon nousi Georg von Blanquet, joka keksi alkaa tuottaa mittatilaustyönä tehtyjä keittiökalusteita. Ne tulivat pian osaksi Gaggenaun tuotemerkkiä. Von Blanquet tahtoi myydä toimivia ja estetiikaltaan koruttomia laitteita.lähde?

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]