Gaggenau Hausgeräte

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Gaggenau Hausgeräte GmbH kehittää, tuottaa ja myy kotitalouksien keittiöihin tarkoitettuja kodinkoneita. Valikoimaan kuuluu uuneja, höyryuuneja, mikroaaltouuneja, lämpökaappeja, kahviautomaatteja, kaasu-, induktio- ja lasikeramiikkaliesiä, ilmanvaihtojärjestelmiä, kylmälaitteita, viinikaappeja ja astianpesukoneita.

Gaggenau on ollut müncheniläisen BSH Bosch und Siemens Hausgeräten tytäryritys vuodesta 1995 lähtien. Merkin kotipaikalla Gaggenaussa on Gaggenaun koulutuskeskus, jossa on esittelytila, neuvotteluhuoneita ja suuri opetuskeittiö. Gaggenaulla on edustus yli 50 maassa. Nykyisin Gaggenaun palveluksessa on yli 550 työntekijää maailmanlaajuisesti. Vuonna 2007 liikevaihto oli noin 168 miljoonaa euroa.

Yrityksen historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gaggenau on pieni paikkakunta Murgtalissa, Schwarzwaldin juurella. 1600-luvulla maakreivi Ludwig Wilhelm von Baden (1655-1707) päättää hyödyntää Murgtalin rautalöytöjä luodaakseen köyhille maanviljelijöille uuden tulon lähteen. 1683 Gaggenaun rautatehdas perustetaan. 9. elokuuta solmitaan ensimmäinen vuokrasopimus rautavasarasta, jolla sepänpajassa valmistetaan metallisia käyttöesineitä. 1873 teollistuminen alkaa Gaggenaussa. Eisenwerke Gaggenau tuottaa maatalouskoneita, metalliesineitä ja työkaluja. 1880-luvulla rautatehdas käyttää itsestään nimitystä Uutuustehdas. Emalointiin erikoistuneena Gaggenau tuottaa myös mainoskilpiä mm. yrityksille Odol, Maggi ja Stollwerck. Gaggenaun rautatehdas toimii edelläkävijänä 1900-luvun alussa tuottaen täysin uudenlaisia tuotteita kuten polkupyöriä, hiili- ja kaasu-uuneja. Vuoteen 1908 mennessä myytiin jo 250 000 Badenia-polkupyörää. 1900-luvulla Gaggenausta tulee maailmanlaajuisesti arvostettu prerium-tavaramerkki. Kulutusta kestävä emaloitu leiviuuni muodostaa perustan hiili- ja kaasuliesien menestykselle, ja niitä Gaggenau valmistaa pitkään. 1961 avarakatseinen mies ja intohimoinen harrastelijakokki siirtyy yrityksen johtoon: Georg von Blanquet. Hänen vallankumoukselliset ideansa mittojen mukaan tuotetuista keittiökalusteista tulevat osaksi Gaggenaun tuotemerkkiä. Hänen vaatimuksenaan ovat ammattimaiset, toimivuudeltaan moitteettomat mutta estetiikaltaan koruttomat laitteet.

Tänään[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodesta 1995 Gaggenau on ollut osa BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH -konsernia. Gaggenau on edustettuna 50 maassa ja sitä pidetään arkkitehtien, muotoilijoiden, kokkien ja muotoilusta innostuneiden keskuudessa keittiökoneiden design-valiomerkkinä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]