Ford Taunus Transit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ford Taunus Transit

Ford Taunus Transit (1953–1961 FK 1000/1250) on Fordin vuosina 1953–1965 valmistama pakettiauto. Ensimmäinen protyyppi esiteltiin vuonna 1952. Taunus Transitin korvaajaksi tuli Ford Transit.

Ensimmäinen tuotantomalli ilmestyi vuonna 1953. Voimanlähteenä oli 1,2-litrainen sivuventtiilikone, jossa oli 38 hevosvoimaa. Moottori sijaitsi etuakselin etupuolella, joten painopiste oli liian edessä, jolloin auton hallinta ääritilanteissa oli hankalaa – kerrotaan, että lukkojarrutuksessa auto saattoi pyörähtää keulan kautta ympäri.

Kaikki ensimmäiset mallit pohjautuivat samaan runkorakenteeseen ja tekniikkaan. Ensimmäisten ja viimeisien mallien ulkonaiset piirteet olivat lähes samanlaiset eli vanhemman mallin ovet sopivat uudempien mallien tilalle.

Oven valmistustekniikka oli muuttunut, uudemman oven runkorakenne oli valmistettu prässäämällä, kun vanhempi ovi oli tehty kehystekniikalla. Uusien mallien ovenkahvat olivat pintapeltiin upotettuja

Ensimmäisissä malleissa oli vilkkuviikset kyljissä. (Taunus Transitissa oli myös vilkkuviiksien paikat, mutta ne olivat avaamatta). Ensimmäisissä malleissa oli vain yksi takajarruvalo, joka sijaitsi keskellä takaovea.