Finnish Business & Society

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vuonna 2000 perustettu FIBS eli Finnish Business & Society on paitsi Suomen myös Pohjoismaiden suurin yritysvastuuverkosto ja alan johtava kestävän liiketoiminnan vauhdittaja ja asiantuntijuuden kehittäjä.

FIBSin tavoitteena on saada yhä useammat suomalaisyritykset kehittämään tuottavia ratkaisuja paikallisiin ja maailmanlaajuisiin ongelmiin yhteistyössä muiden yritysten ja organisaatioiden kanssa ja nousemaan näin kestävän liiketoiminnan huipulle globaalisti.

FIBS on jo kahden vuosikymmennen ajan lisännyt suomalaisten yritysten ymmärrystä kestävän ja vastuullisen liiketoiminnan mahdollisuuksista sekä nostanut yritysten agendalle monia uusia vastuullisuusteemoja monimuotoisuuden johtamisesta luontopääomaan, ihmisoikeuksista YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. FIBS on myös toiminnan alusta alkaen tehnyt aktiivista yhteistyötä alan kansainvälisten toimijoiden kanssa, näiden joukossa mm. CSR Europe sekä World Business Council for Sustainable Development (WBCSD).

FIBS tarjoaa räätälöityä palvelua eri jäsenryhmilleen, auttaa yrityksiä pysymään ajan tasalla yritysvastuussa, syventämään koko organisaation vastuullisuusosaamista sekä kasvattamaan mainetta yritysvastuun aktiivisena kehittäjänä ja huippuosaajana. FIBS järjestää vuosittain kymmeniä eri vastuullisuusteemoja käsitteleviä tilaisuuksia webinaareista työpajoihin, näiden lisäksi FIBSin palveluihin sisältyvät mm. tutkimukset ja uutiskirjeet.

FiBSin jäseneksi voivat liittyä kaikki yritykset ja yhteisöt, jotka pyrkivät edistämään kestävää ja vastuullista liiketoimintaa. FIBSillä on yli 350 jäsentä (elokuu 2020), joista valtaosa on yrityksiä. Yritysten lisäksi verkostossa on mukana myös mm. kansalaisjärjestöjä, yliopistoja sekä julkisen sektorin toimijoita.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]