FaceTime

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Face Time
Kehittäjä Apple
Kehityshistoria
Kehitystilanne Aktiivinen
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Videopuheluohjelmisto
Alusta iOS, Mac OS X
Lisenssi Ilmainen iOS 5 ja
Mac OS X käyttäjille
(Vaatii Apple-ID:n)

FaceTime on Applen videopuheluohjelma. FaceTime vaatii iOS-laitteen, joka on julkaistu iPhone 4:n jälkeen (iPhone 4, iPod Touch 4. sukupolvi, iPad 2, Kolmannen sukupolven iPad, iPad mini) tai Mac-tietokoneen, jossa on Mac OS X 10.6.6 tai uudempi ja iSight kamera. FaceTime toimii myös 3G-yhteydellä uusissa iPhone (4S ja 5) sekä iPad (3. sukupolvi) laitteissa. FaceTimella soittaminen on ilmaista, mutta tarvitsee data-yhteyden toimiakseen, joka voi olla maksullinen. iPad 2 Facetime ei toimi 3G-dataliittymällä vaan vaatii Wi-Fi verkon toimiakseenlähde?.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

FaceTime esiteltiin 7. päivänä kesäkuuta Steve Jobsin WWDC 2010 -puheessa. FaceTime Macille esiteltiin Back to the Mac -tapahtumassa 20. päivä lokakuuta, jolloin ohjelman beta-versio tuli ladattavaksi. Ensimmäinen vakaa Mac-versio FaceTimesta tuli 24. helmikuuta Mac App Storeen. Maaliskuun 2. päivänä tuli FaceTime iPad 2 -laitteelle, jossa on etu- ja takakamerat FaceTimea varten.

Toteutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

FaceTimella voi tehdä puhelun Macista Maciin, iOS-laitteesta iOS-laitteeseen, tai iOS-laitteesta Maciin. Edellisen sukupolven iPhone tai iPod Touch ei ole yhteensopiva FaceTimen kanssa. FaceTimea ei voi käyttää muilla kuin Applen laitteilla. FaceTimea voi käyttää Jailbreakatulla laitteella 3G-verkon kanssa. FaceTimen käyttöön vaaditaan molemmilta osapuolilta Apple ID.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]