FIMCAP

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Fédération Internationale des Mouvements Catholiques d'Action Paroissale (FIMCAP) on katolisten nuorisojärjestöjen kansainvälinen kattojärjestö. Fimcap kokoaa yhteen 35 jäsenyhdistystä 33 maassa Euroopassa, Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa maailmanlaajuisesti. Se perustettiin vuonna 1962, ja maallikkojen paavillinen neuvosto tunnustaa sen kansainvälisenä katolisena järjestönä.[1]lähde tarkemmin?

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ranskalaiset, belgialaiset ja hollantilaiset katoliset nuorisojärjestöt työskentelivät vuonna 1959 ensimmäistä kertaa Luzernissa kansainvälisen liiton hankkeessa. Ensimmäinen edustajakokous pidettiin Saksassa vuonna 1960 Münchenissä järjestetyn maailman eukaristisen kongressin yhteydessä. FIMCAPin perusti lokakuussa 1961 yksitoista yhdistystä, ja virallisesti se perustettiin pääsiäisenä 1962. Sen jälkeen, kun Foncap on tunnustanut maallistenselvennä paavillisen neuvoston vuonna 1976, se on "kansainvälinen katolinen järjestö" ja siten neuvoston konferenssin jäsen.

Toimintaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

FIMCAP järjestää kolmen vuoden välein kansainvälisen nuorisoleirin "World Camp". Euroopan tasolla järjestetään vaihtotapahtumia jäsenjärjestöjen yksittäisten ryhmien ("Roundabouts"), eurooppalaisten ryhmäjohtajien koulutuskurssien (EuroCourse) ja kymmenen kuukauden kansainvälisen nuorisojohtajakoulutuksen Euroclass välillä.

Yksittäisten yhdistysten välillä on kumppanuuksia. "FIMCAP Day" pidetään kaikissa jäsenyhdistyksissä 20. marraskuuta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Päpstlicher Rat für die Laien: Liste der internationalen Vereine und Vereinigungen von Gläubigen