Miyagi & Andy Panda

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Endspiel)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Miyagi & Andy Panda (Endspiel, ven. Эндшпиль) on venäläinen hip-hop- duo, joka on perustettu vuonna 2015 Vladikavkazissa, Pohjois-Ossetia-Alaniassa. Miyagin ja Andy Pandan (Endspielin) oikeat nimet ovat Azamat Kudzajev (ven. Азамат Кудзаев) ja Soslan Burnatsev (ven. Сослан Бурнацев).

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miyagi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Azamat Kudzajev eli Miyagi syntyi 13. joulukuuta 1990 Vladikavkazissa. Hän suoritti lääketieteen opinnot, muttei silti seurannut kuuluisan kirurgina työskentelevän isänsä jalanjälkiä. Nuoruudessaan Kudzajev harrasti kamppailulajeja ja lukemista. Hän aloitti räppäämisen vuonna 2007 ja alkoi kirjoittaa omia kappaleitaan vuonna 2011. Kudzajevin debyyttikonsertti oli vuonna 2015. Vuosina 2007-2013 hän esiintyi artistinimellä Shau, mutta elokuvastaKarate Kid [1] [2] innoittuneena hän otti nimekseen MiyaGi. Nimi Shau tulee osseetin kielen sanasta sau (oss. сау), joka tarkoittaa mustaa. Kudzajevia kutsuttiin tällä nimellä koulussa.

Andy Panda (Эндшпиль)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soslan Burnatsev eli Andy Panda syntyi 2. lokakuuta 1995 Vladikavkazissa. Nuorena hän pelasi jalkapalloa Spartak Vladikavkazin juniorijoukkueessa. Koulutukseltaan hän on teknikko.

Burnatsev aloitti räppäämisen 16-vuotiaana. Hänen taiteilijanimensä tulee elokuvasta Operation: Endgame[1] [2] . Venäjäksi elokuvan nimi on Adski endšpil (Адский эндшпиль), jossa jälkimmäinen sana эндшпиль, (transl. endšpil’), on saksasta venäjän kieleen tullut lainasana Endspiel, ja tarkoittaa loppupeliä.

Yhtyeen tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MiyaGi ja Endspiel esiintyivät aluksi erikseen. Vuonna 2015 Kudzajev päätti perustaa duon Burnatsevin kanssa. Duon ensimmäinen single Санавабич (Sanavabitš) julkaistiin samana vuonna.

Kahden lahjakkaan muusikon yhteistyö tuotti tulosta jo keväällä 2016, kun duo julkaisi ensimmäisen albuminsa Hajime pt. 1. Jo saman vuoden syksyllä albumi sai toisen osan nimeltään Hajime pt. 2. Trilogian kolmas albumi, Hajime 3, julkaistiin 20. heinäkuuta vuonna 2018. Duo perusti oman levy-yhtiön Hajime Recordsin vuonna 2017.

Vuoden 2019 alussa Burnatsev vaihtoi taiteilijanimensä Andy Pandaksi ja tästä lähtien yhtye on kantanut nimeä Miyagi & Andy Panda.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

7. syyskuuta 2017 duo peruutti konserttinsa ja jäi yhdeksän kuukauden pituiselle tauolle Kudzajevin pojan kuoltua yllättäen. Kudzajevin puolitoistavuotias poika kuoli pudottuaan yhdeksännen kerroksen ikkunasta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]