Eleanor Jarman

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Eleanor Jarman (s. 1904, Sioux City - katosi 8. elokuuta 1940) oli yhdysvaltalainen vankikarkuri ja ryöstäjä, joka joutui FBI:n kymmenen etsityimmän henkilön listalle ja on ollut siitä lähtien kateissa.

Varhainen elämä ja rikosura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eleanor Jarman oli Julius ja Amelia Berendtin perheen kahdeksasta lapsesta nuorin. Hän meni naimisiin ja sai kaksi lasta Leroy Jarmanin kanssa. Kun mies jätti perheen, niin Jarman muutti Chicagoon työskennellen tilapäistöissä kunnes tapasi George Dalen. Dale tuki häntä, vaikkakin Jarman myöhemmin väitti ettei tiennyt Dalen tehneen sen ryöstön vuoksi.

4. elokuuta 1933 Dale, Jarman ja Leo Minneci yrittivät ryöstää Chicagon West Side-kaupungiosassa sijaitsevan vaatekaupan. Kamppailessaan kaupan omistajan Gustav Hoehin kanssa Jarman raapi häntä kynsillään mutta sitten Dale ampui kauppiaan.

Kun ryöstäjät pakenivat rikospaikalta, useat todistajat huomasivat auton rekisterinumeron. Tämä johti poliisit Minnecitin luo, jonka jälkeen myös muut ryöstöön osalliset pidätettiin pian. Dale syytti Minnecitiä ryöstöstä. Jarman sanoi että hän ei tiedä kumpi miehistä sen teki. Jarman väitti tuolloin olleensa takahuoneessa katsomassa vaatteita.

Kuitenkin todistajat kuvailivat kuinka Jarman ja Dale saapuivat kauppaan väittäen hänen uhanneen myyjää. Lehdistö teki Jarmanista päätekijän kaikkiin Dalen rikoksiin, kutsuen häntä the Blond Tigress-nimellä ja vertasivat häntä Bonnie Parkeriin.

Jarmania ei syytetty ryöstöistä mutta sen sijaan osallisuudesta Hoehin murhaan. Hänen puolustusasianajansa oli A. Jefferson Schultze. Syyttäjä Wilbur Crowley vaati kuolemanrangaistusta.

George Dale tuomittiin teloitettavaksi sähkötuolissa. Viimeisenä toiveenaan Dale kirjoitti rakkauskirjeen Jarmanille. Minneci ja Jarman tuomittiin vankeuteen, Jarman 199 vuodeksi. Jarmanin lapset määrättiin hänen siskonsa ja tämän aviomiehen, Hattie ja Joe Stockerin huolettavaksi.

Vangitsemisen jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mallivanki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraavien seitsemän vuoden ajan Jarman käyttäytyi kuten mallivanki. Vuonna 1940 hän kuuli että hänen poikansa suunnitteli karkaavansa ja huolestuneenna lapsistaan Jarman pakeni vankilasta 8. elokuuta. Hän pakeni Sioux Cityyn, varmisti että hän lapsensa voivat hyvin ja sen jälkeen katosi jäljettömiin. FBI laittoi Jarman kymmenen etsityimmän rikollisen listalle, mutta häntä ei koskaan löydetty.

Vuoden 1975 sukulaisvierailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1975 Jarman ilmestyi vierailulle veljensä ja kälynsä, Otto ja Dorothy Berendtin ja hänen poikansa Leroyn luokse. Leroy yritti saada äitinsä antautumaan, mutta hän kieltäytyi uskoen että FBI ei koskaan unohtaisi ja katosi jälleen.

Yritykset selvittää hänen olinpaikkaansa ovat epäonnistuneet.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Eleanor Jarman