Durham Woodsin kaasuräjähdys

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Durham Woodsin kaasuräjähdys tapahtui Edisonissa, New Jerseyssä 23. maaliskuuta 1994 n. klo 23:50 paikallista aikaa noin 90 senttimetriä läpimitaltaan olleen maakaasuputken murtuessa ja räjähtäessä maan alla lähellä Durham Woodsin asuntoaluetta kerrostalokompleksin vieressä. Räjähdyksestä seurannut tulipalo tuhosi tai vahingoitti vakavasti neljäätoista lähellä ollutta kerrostaloa. Onnettomuudessa kuoli yksi ihminen, hänkin sydänkohtaukseen koska ei pystynyt "kaiken kaaoksen keskellä" kutsumaan apua.

NTSB[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

National Transportation Safety Board (NTSB) organisaation räjähdyksen jälkeisissä tutkimuksissa putkesta löytyi taltta, oletettavasti vuosia aikaisemmin suoritettujen korjaus- ja kaivaustöiden yhteydessä putkeen vahingossa jäänyt työkalu. On oletettu että hauras putkimateriaali ja kohtuuttoman suuret kaasun käyttöpaineet yhdessä taltan kanssa aiheuttivat putken repeämisen. NTSB myös havaitsi puutteita kaasuputken sulkumekanismeissa: putkeen ei ollut asennettu riittävästi automaattisia ja kauko-ohjattavia sulkuventtiilejä, ja manuaalisesti suljettavat venttiilit olivat hankalissa paikoissa ja näin estivät kaasuyhtiön työntekijöitä sulkemasta linjaa riittävän nopeasti. NTSB havaitsi myös että kaasuyhtiö Texas Eastern oli laiminlyönyt velvollisuutensa valvoa alueella suoritettavia kaivutöitä putken ympäristössä.

Onnettomuuden jälkeen, vuoteen 2000 mennessä kaasuyhtiö Texas Eastern oli maksanut lähes 65 miljoonaa dollaria korvauksia alueen uudelleenrakennuksesta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.