Dragonfable

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Dragon Fable on Artix Entertainmentin kehittämä ilmainen yksinpelattava selainroolipeli. Peli kehittyy jatkuvasti ja siihen lisätään säännöllisesti uutta sisältöä. Suuri osa pelin sisällöstä on saatavissa ainoastaan maksullisena. Maksaessaan palvelusta pelaaja saa Dragon Amuletin (”lohikäärmeamuletti”).

Dragonfable perustuu vuoropohjaiseen taistelemiseen. Vihollisten voittamisesta saa kokemuspisteitä, joita keräämällä hahmon ”taso” (level) nousee. Edetessään ylemmälle tasolle hahmo saa lisää elämä- ja magiapisteitä sekä viisi vapaasti käytettäväviä kykypisteitä (stat point), jolla pelaaja voi kehittää hahmoaan paremmaksi taistelijaksi haluamallaan tavalla. Useimpien aseiden ja aseiden käyttämiseen vaaditaan tietty taso. Myöskään jotkin tarinan osat tai minipelit eivät ole avoinna tiettyä tasoa alemmille hahmoille.

Dragonfablen maailmassa on paljon huumoria ja lukuisia viittauksia populaarikulttuuriin.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dragonfablessa on perusjuoni, joka alkaa heti kun pelaaja on luonut ensimmäisen hahmonsa. Juoni koostuu erillisistä tehtävistä (quest), jotka koostuvat lähinnä vihollisia vastaan taistelemisesta, ja joihin liittyvät pienet tarina-animaatiot kuljettavat juonta eteenpäin. Useimmat tehtävät liittyvät toisiinsa loogisesti ja muodostavat yhteydessä juonikokonaisuuden. Dragonfablen juonessa on sekä pitkiä että lyhyitä juonenosia, jotka liittyvät toisiinsa muodostaen monimutkaisemman kokonaisuuden. Juonen edetessä pelaajan hahmolle aukeaa uusia alueita tutkittavaksi. Useimmiten pelaaja voi päättää, missä tahdissa hän pelissä etenee, mutta etenkin hahmon kehityksen alkuvaiheissa on käytännössä pakko seurata juonta järjestyksessä. Juonipelin lisäksi Dragonfablessa on myös minipeli ”Aries Battlespire”, jossa voi taistella muiden pelaajien luomia hahmoja vastaan ja ansaita voitoilla kaksintaistelutasoja. Tällä tavoin on mahdollista saada tiettyjä esineitä ja aseita, joita ei muuten voi pelissä saada. Aries Battlespire ei kuitenkaan ole aidosti interaktiivinen pelaajien välillä, vaan se lähinnä luo pelivihollisen satunnaisen tai määrätyn pelaajahahmon ominaisuuksilla.

Elementit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin 8 pääelementtiä ovat tuuli (Wind), valo (Light), pimeys (Darkness), jää (Ice), sähkö (Energy), tuli (Fire), vesi (Water) ja maa (Earth/Nature). Näille elementeille on omat avatarit, joista saadaan lisätietoa tarinaa edestessä. Niillä on myös omat Orbit, joista ensimmäinen päätarina koostuu. Pelissä on myös sivuelementtejä, kuten metalli (Metal), hyvyys (Good), pahuus (Evil), Ebil, tyhjyys (Void), pekoni (Bacon), joka kummasti on sitten yksi tärkein pelin päätarinan lopussa! Myös on hopea (Silver), ja myrkky (Poison).

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin alussa pelaaja voi valita kolmesta eri hahmotyypistä velhon (mage), soturin (warrior) tai roiston (rogue). Jokaisella hahmotyypillä on omat aseensa. Mikä tahansa hahmo voi kuitenkin käyttää minkä tyyppistä asetta tahansa. Hahmotyypille sopivat aseet ovat kuitenkin aina tehokkaimmat. Hahmolle voi myös saada lemmikin, joka auttaa taisteluissa hieman. Tarpeeksi pitkälle juonesa edettyään pelaaja saa lohikäärmeenpoikasen, jota voi käyttää lemmikin tavoin hahmon apuna mutta myös syöttämällä kouluttaa muita lemmikkejä paremmaksi taistelijaksi.

Kyvyt ja Hahmoluokat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dragonfablessa hahmon kehitettävät kyvyt ovat:

  • Voima (strength); tehokkaammat lähitaisteluhyökkäykset
  • Ketteryys (dexterity); tehokkaammat heittoasehyökkäykset ja suurempi todennäköisyys väistää tai torjua vihollisen hyökkäys
  • Äly (intellect); tehokkaammat taikahyökkäykset
  • Kestävyys (endurance); enemmän elämäpisteitä. 1 END = 5 Health
  • Karisma (charisma); vaikuttaa lemmikin hyökkäyksen voimaan ja tarkkuuteen ja lyhentää sen vuoron kestoa (eli mahdollistaa useammat hyökkäysvuorot lemmikille)
  • Tuuri (luck); parantaa mahdollisuuksia menestyä kaikissa pelinä ”nopanheitoissa” — teoriassa muiden muassa nostaa hyökkäysten tehoa ja todennäköisyyttä saada tehokas ”kriittinen osuma” (critical hit) ja nostaa todennäköisyyttä väistää tai torjua vihollisen hyökkäykset
  • Viisaus (Wisdom) Nostaa taikapisteitä korkeammalle. 1 WIS = 10 Mana

Pelissä on aloitushahmoluokkien lisäksi muitakin hahmoluokkia, joiden eritysominaisuuksia, taitoja ja haarniskoja voi kehittää. Useimpiin erityishahmoluokkiin vaaditaan jonkin tehtävän suorittaminen.

Hahmoluokka Opettaja ja paikka Vaatimukset
Paladin Artix, Necropolis Rotu avataan ja sitä kehitetään Undead Slayer Badgeilla, joita saat Battle of Moonridgestä.
Pirate Captain Rhubarb, Osprey Cove -pitää antaa Rhubardille Forged Papers ostaaksesi hahmoluokan, kehität niitä Black Pearleilla joita saat Osprey Coven Random Questeista.
Ninja Thyton, Shadow of the Wind Village -pitää antaa thytonille Itchy Itchy Paradise jonka saa Ninja-asekaupasta. Hahmoluokkaa kehität Wind Scrolleilla, joita saat Thytonin Random Questeista.
Ranger Zhoom, Sandsea Rotu avataan 3:lla Ancient Treasurella, kehität sitä samaisilla esineillä, joita saat questeista ja Random Questeista.
Necromancer Zorbak, Necropolis - Suorita Artixilta Darkness Orb saaga, ja avaa hahmoluokka Zorbakilta maksamalla 1 Undead Slayer Badge. Kehitä hahmoluokkaa maksamalla aina 1 Undead Slayer Badge kunnes saat kaikki kyvyt avattua. Pääset Necromanceria hankkimaan menemällä Other Classes > Necromancer.
Death Knight Sir Malifact's Ghost, Necropolis Paladin ja Necromancer -luokat oltava hahmolla loppuun asti kehitettynä. Mene Other Classes > DeathKnight. Avaa hahmoluokka 1 Undead Slayer Badgella ja kehitä antamalla Undead Slayer Badgeja kunnes saat kaikki kyvyt auki.
DragonLord Elysia, Sunbreeze Grove Dragon Amulet. Avaa hahmoluokka tekemällä Dragon Egg Saga, ja puhu Elysialle. Avaat hahmoluokan tekemällä 'Get' questin DragonLord valikosta, ja hankit kykyjä 'Train' questista. Avautuu tasolla 8, ja uusi kyky aukeaa joka tasoa kohden kunnes kyvyt auki.
DragonRider Elysia, Sunbreeze Grove Dragon Amulet. Avaa hahmoluokka tekemällä Dragon Egg Saga, kehitä tekemällä Dragon Rider Training questeja. Voit avata tasolla 10, ja uuden kyvyn saat joka tasolla kunnes saat kyvyt auki. P.S: Tee Primal Dragon Skills avataksesi 15. kyvyn DragonRiderillä.
Soul Weaver Tomix, Ravenloss Läpäise Ravenloss Saaga, ja hanki Shard of Spirit Loomeja avataksesi ja kehittääksesi hahmoluokkaa. Voit saada tälle hahmoluokalle apurin, SoulAllyn.
Doomknight Automaattisesti tulee tavaratilaasi ostettuasi special packagen Tarvit Dragon Amuletin vähiintään 2 vuoden ajan, jonka jälkeen maksat 4 x 19.95 ( tai yhteen pötköön 64.95 ) saadaksesi.
Guardian Trainer Eckhard, Guardian Tower Pelaajalla oltava Guardian-hahmo erillisessä Adventure Quest -pelissä. Joudut tekemään 14 erinlaista haastetta avataksesi hahmoluokalle kykyjä.
Technomancer Yix, Popsrocket -hahmo taso (level) 30 tai yli. Osta ja kehitä hahmoluokkaa Energy Orb saagan Charged Cog esineillä.
Dragonslayer Galanoth, Dragesvard Osta hahmoluokka 1:llä Ice Dragon Scalella. Suorita Train questia kunnes saat 14 kertaa dropin questista. Pidä mukanasi varalta Ice Dragon Scaleja jos haluat selviytyä questin lopussa olevasta nopan pyörityksestä. (Läpäistäksesi tarvitset 70 )
Pumpkin Lord/Evolved Pumpkin Lord Cauldron Sisters, Mystcroft Osta ja Kehitä maksamalla tarpeellinen määrä karkkia. Saatavilla VAIN Halloweenina!
PirateMonkey Armor Closet (ennen PvN Monkee War) Nykyään tarvit Armor Closetin saadaksesi.
NinjaPirate Armor Closet (ennen PvN Monkee War) Nykyään tarvit Armor Closetin saadaksesi.
Frost Moglin Loremaster Maya & Chilly - Frostvale Avaa hahmoluokka tekemällä Ch. 3 Frostvalen questeja, maksamalla 1 Slay Bell. Avaa uusi kyky maksamalla 3 Slay Bell:iä
GPS Mk 2 Gnix - Popsprocket Osta hahmoluokka 1500 Dragon Coinsilla Popsprocket paikan asekaupasta.
Kathool Adept Cysero's Superstore of Savings - Falconreach Maksaa 1800 DragonCoins (vaatii tason 20, mutta vie eniiten manaa koko pelissä.)
Zardbie Mogloween 2010 War - Mystcroft (Tai Armor Closet) Saat hetkellisesti Mogloween 2010 War:ista, mutta pysyvästi Armor Closetista.
Chronomancer 2011 AE Calendar Sai, kun osti vuoden 2011 kalenterin ”Year of the Moglin” - ei enää saatavilla.
EnTropy Cysero's Superstore of Savings - Falconreach Maksaa 1800 DragonCoins (vaatii tason 20, suositeltava siltikin vasta Taso 40)
Togslayer Rolith - Oaklore, tai Frostvale Ch. 6 Jos sinulla on ylimääräisia 'Coal' esineitä yhä, ja olet tehnyt Ch. 6 Frostvalen, voit vielä saada Rolithilta Oakloresta. Muulloin Frostvalen Chapter 6:sta aina jouluisin.
ChronoCorruptor 2012 AE Calendar Saa, kun ostaa vuoden 2012 kalenterin ”Year of the Chaos” - ei enää saatavilla.
Riftwalker Alz'Ein - Anomaly Saat, jos sinulla on DragonAmulet, perushahmoluokkana Warrior, ja suoritat Alz'Einin questin Anomalystä.
Ascedant Isiri - Anomaly Saat, jos sinulla on Dragonamulet, perushahmoluokkana Mage, ja suoritat Isirin questin Anomalystä.
Cryptic Etaos - Anomaly Saat, jos sinulla on Dragonamulet, perushahmoluokkana Rogue, ja suoritat Etaoksen questin Anomalystä.
Pyromancer Cysero's Superstore of Savings - Falconreach Saat, jos maksat Cyserolle 1800 Dragon Coinsia.
TimeKiller 2013 AE Calendar Saat, jos ostat 2013 AE Calendarin Heromartista.
Icebound Revenant Cysero's Superstore of Savings - Falconreach Saat, jos maksat Cyserolle 1800 Dragon Coinsia. Samanlainen kuin Death Knight, mutta muutamilla muokkauksilla.
ChronoZ 2014 AE Calendar Saat, jos ostat 2014 AE Calendarin Heromartista.
Avatar of Time 2015 AE Calendar Saat, jos ostat 2015 AE Calendarin Heromartista.

Maksullinen sisältö, Dragon Amulet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dragonfablen maksullisen sisällön saa käyttöönä ostamalla internetin kautta Dragon Amuletin joko yhdelle hahmolle (noin 20 euroa) tai kaikille hallitemilleen, myös tuleville hahmoille (noin 30 euroa). Pelin normaalin valuutan lisäksi siinä on käytössä myös erillinen, maksullinen valuutta (Dragon Coins), joilla voi ostaa erityiskaupasta tavallista voimakkaampia aseita, varusteita ja lemmikkejä.

Dragon Amuletin omistavan hahmon lohikäärmeenpoikanen aikuistuu, ja sitä voi käyttää muiden lemmikkien tai apuna taistelussa. Aikuisen lohikäärmeen ulkonäkoä ja nimeä voi muokata.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]