Doubt (manga)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Doubt (myös Rabbit Doubt) on Yoshigi Tonogain piirtämä neliosainen mangasarja. Se julkaistiin kotimaassaan Japanissa 2008, mutta suomeksi se julkaistiin vasta vuoden 2013 alkupuolella.

Mangan keskipisteenä on nuorten suosima kännykkäroolipeli Rabbit Doubt. Pelin ideana on, että muut pelaajat ("kanit") yrittävät löytää joukkoonsa soluttautuneen tappajan ("suden"), ennen kuin susi ehtii tappaa heidät. Peli muuttuu todeksi, kun viidestä pelaajasta koostuva ryhmä kidnapataan vanhaan psykiatriseen sairaalaan. Pelaajat ovat Yuu Aikawa, Eiji Hoshi, Hajime Komaba, Haruka Akechi ja Rei Hazama. Lisäksi porukkaan eksyy myös Yuun lapsuudenystävä Mitsuki Hooyama. Pian nuoret saavat huomata, etteivät ole sairaalassa yksin...

  • Yuu Aikawa on ensimmäinen hahmo, joka esitellään. Yuu on 15-16 vuotta vanha lukiolaispoika, jolla on mustat hiukset. Vaatteina hän käyttää hupparia ja farkkuja. Yuu on ainoa, johon susi ei laittanut viivakoodia, joka herättää Harukan epäilykset. Aluksi Yuu luulee Hajimaa sudeksi, mutta saakin myöhemmin tietää, ketkä ovat todelliset sudet. Mitsuki surmaa Yuun myöhemmin sairaalassa.
  • Mitsuki Hooyama on Yuun lapsuudenystävä. Mitsuki on 15-16 vuotta vanha lukiolaistyttö, jolla on ruskeat hiukset. Vaatteina tällä näyttäisi olevan tuiki tavallinen japanilainen kouluasu. Aluksi luultiin, ettei Mitsukilla ole mitään tekemistä Rabbit Doubtin kanssa, sillä hän ei ollut pelannut peliä ja hän vain sattui tulemaan ryhmän mukaan. Ensimmäisen osan alussa hän sanoi Yuulle tulleensa kaupungille isänsä kanssa. Myöhemmin Rei kertoo Yuulle, että Mitsukin isä on kuollut ajat sitten ja on näin alistanut Mitsukin hypnoosiinsa. Mitsuki alkoi eräässä vaiheessa vastustaa hypnoosia, sillä välitti Yuusta eikä olisi halunnut satuttaa häntä. Jälkeenpäin Yuu hypnotisoi Mitsukin tahtomattaan ja tästä tuli täydellinen susi. Mitsuki hirttää Eijin, katkaisee Harukalta pään ja myöhemmin tappaa myös Yuun.
  • Eiji Hoshi on perustyypillinen kovis, tupakkaa poltteleva ja olutta juova 18-vuotias nuori mies. Eiji tappoi taannoin Harukan poikaystävän ollessaan pahamaineisen rikollisjengin johtaja ja orastava painitähti, mutta sai elinikäisen painikiellon tekonsa takia. Mitsuki hirttää Eijin ja katkaisee tältä lisäksi toisen käden.
  • Hajime Komaba on lääkäriksi opiskeleva nuori mies. Hän epäilee Yuuta sudeksi, mutta myöhemmin saa Yuun kanssa selville, että sudet ovatkin Mitsuki ja Rei. Tapahtumien jälkeen, Yuun ja Mitsukin ollessa sairaalassa, Hajime on tutkimassa rikospaikkaa, kunnes Yuu soittaa tälle paniikissa ja selittää, että paikalla olleet "tutkijat" ovat todellisuudessa Rein alaisia. Yuu ei ehdi sanoa muuta, sillä Hajime kuristetaan takaapäin ja hän saa näin surmansa.
  • Haruka Akechi on nenäkäs ja melkoisen rintava tyttö, joka vihaa Eijiä tämän tapettua hänen poikaystävänsä. Haruka epäilee Yuuta sudeksi ja kiduttaa tätä sairaalassa kuulustellen tätä siitä, miksei tällä ole viivakoodia toisin kuin muilla. Mitsuki tappaa Harukan katkaisemalla tältä pään.
  • Rei Hazama on taannoinen "Hypnoosityttö", joka oli todellinen julkkis TV:ssä. Myöhemmin se paljastui huijaukseksi ja Rein vanhemmat yrittivät tehdä Rein kanssa itsemurhan ajamalla kalliolta alas. Rei jäi kuitenkin henkiin ja tämän psyykkinen terveys ja tasapaino järkkyi pahasti. Hän päätti hypnotisoida TV:n välityksellä ihmiset. Hypnoosin laukaisee läheisen ihmisen menetys ja tämän saa kokea karvaasti Mitsuki, jonka isä kuoli sairauteen. Rei luo Rabbit Doubtin ja kehuukin Yuulle, että on saanut seurata sivusta monia mielenkiintoisia murhapelejä. Rei selittää Yuulle, että Mitsukin hypnoosi saattoi lakata toimimasta Yuun ollessa lähellä, koska Yuu oli Mitsukille todella tärkeä. Rei kertoo Yuulle jälkeenpäin puhelimessa, että ensin hypnoosin laukaisee tietty soittoääni, mutta vasta kun hypnotisoitu kuulee sanat "Rakkaimpani puolesta", hänen murhanhimonsa herää. Rei saa Yuun sanomaan nämä sanat Mitsukin vierellä tytön ollessa koomassa ja samassa Mitsuki herää, ottaa pöydällä olleen veitsen ja tappaa Yuun. Lopussa nähdään, kuinka Rei juo teetä eräässä kahvilassa ja tarjoilija tulee kysymään tältä, onko hän joskus esiintynyt TV:ssä, koska hän on niin kaunis. Rei vastaa tähän hymyillen, ettei hänestä olisi TV-tähdeksi ja vihjaisee vielä tulevansa uudestaan. Lisäksi hän mutisee itsekseen "Sitä paitsi seuraava alkaa ihan pian.. Seuraava peli, nimittäin."