Derrick: Metsätie

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Derrick: Metsätie (saks. Waldweg) on saksalaisen rikossarjan Derrickin pilottijakso. Jakso on uusittu Saksassa useita kertoja, ja se on vuodesta 2010 asti ollut saatavilla DVD-muodossa. Jakso sai ensi-iltansa Saksassa sunnuntaina 20. lokakuuta 1974, jolloin se keräsi yli 31 miljoonaa katsojaa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ellen Theiss, nuori opiskelijatyttö palaa myöhään illalla junalla Münchenistä. Hän huomaa kuitenkin polkupyöränsä renkaan olevan puhki, joten hänen on taluutettava pyörä metsän läpi. Ellen on peloissaan, sillä toinen tyttö on surmattu lähialueella puoli vuotta sitten. Metsässä Ellen törmää Rudolf Mangeriin, yhteen opettajistaan, ja tämä houkuttelee tytön kotiinsa luvaten lainata polkupyörän pumppua. Manger kuristaa Ellenin talossaan, ja toimittaa ruumiin metsään. Ruumis löydetään vielä samana yönä, ja poliisitutkinta alkaa.

Tuotantoryhmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson, kuten koko sarjan, on käsikirjoittanut Herbert Reinecker ja tuottanut Helmut Ringelmann. Ohjaajana toimii Dietrich Haugk. Päärooleja näyttelevät Lina Carstens, Herbert Boetticher, Karl Lieffen, Hilde Weissner sekä Wolfgang Kieling, joka esiintyi aiemmin eräässä Alfred Hitchcockin elokuvassa.

Sensuuri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson murhakohtausta on leikelty ensiesityksen jälkeen, ja se on lyhennetty myös DVD-julkaisuun. Alkuperäinen murhakohtaus pyöri ainakin Ranskan televisiossa vuoteen 2010 asti, mutta sittemmin siitä on luovuttu kokonaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]