Deep house

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Deep house
Alkuperä soul, house, funk, jazz, chicago house
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Kehittymisen
ajankohta
1980-luvun loppu
Tyypillisiä
soittimia
syntetisaattori, kosketinsoitin, rumpukone, sekvensseri, sampleri
Kehittyneitä
tyylilajeja /
suuntauksia
bass house, future house, tech house, tribal house, tropical house

Deep house on house-musiikin lajityyppi. Usein deep house on hieman jatsahtavaa, tai siinä voi kuulla selviä merkkejä soulin, diskomusiikin, gospelin ja brasilialaisen sekä afrikkalaisen, intialaisen tai arabialaisen musiikin vaikutuksesta.

Deep housessa on normaali, rakenteeltaan melko yksinkertainen, joskin suhteellisen hidas house-rytmi (110–128 bpm). Rytmi on vahvan ja matalaäänisen bassorummun tahdittama, johon liittyy usein monipuolinen lyömäsoittimien kirjo aina etnisiä instrumentteja myöten. Tyylille ominaista on myös erityisesti luonnollisten tai luonnolliselta kuulostavien instrumenttien käyttäminen ja niiden yhdistely perinteisiin elektronisiin tanssimusiikkisoundeihin ja lauluun. Tyylin tunnistettavimpia piirteitä ovat usein erilaisilla kosketinsoitinäänillä luodut ”pehmeät” ja tunnelmalliset, ”viipyvät” nelisoinnut ja toisinaan esiintyvät erilaiset tietyllä instrumentilla soitetut soolo-osiot. Deep housea väritetään paljon erityisesti reverb- ja delay-kaikuefekteillä.

Deep house on luultavasti saanutkin nimensä juuri sen välittämästä "voimakkaasta" tunnelmasta sekä vahvoista bassosoundeistaan.

Hyvänä perusesimerkkinä deep house -musiikista, jossa useimmat tyylin erityispiirteet ilmenevät, voi pitää Johnny Fiascon ”Denver Blue” -kappaletta (Johnny Fiasco Remix).

Tunnettuja deep house -artisteja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]