Dancemob

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Dancemob oli elektronisen tanssimusiikin erikoisohjelma, jota lähetettiin Radiomafiassa vuosina 19911998. Ohjelma alkoi syksyllä 1991, ja sitä juonsi Alex Nieminen. Dancemob tuli aluksi lauantai-iltaisin, mutta vaihtui vuonna 1993 perjantai-iltaan. Vuonna 1997 Dancemob siirtyi lauantai-iltaan ja viimeisenä lähetysvuotenaan se oli osa Tiistain tanssi-ilta -ohjelmakokonaisuutta. Ohjelman pituus näinä vuosina vaihteli kahdesta kolmeen tuntiin. Dancemobin sisällä oli erillisiä ohjelmaosuuksia, kuten Gilles Petersonin juontama A Thing Called Jazz, DJ Joken Technomix, Dave Dorrellin London Report ja Dr. Bob Jonesin Soul Surgery.

Dancemob oli etenkin house-musiikin ohjelma, mutta ohjelmassa kuultiin muitakin tanssimusiikin tyylilajeja kuten acid jazzia, trip hopia, rapia ja junglea. Dancemob sai vuonna 1997 rinnalleen toisen radio-ohjelman nimeltään Dancemob Lite, jota Nieminen myös juonsi. Ohjelma tuli aluksi lauantai-illassa, mutta vaihtui perjantai-iltaan, jossa pysyi Radiomafian viimeisille päiville asti. Dancemob Litessä soitettiin nimensä mukaisesti hieman kevyempää tanssimusiikkia, pääasiassa kuitenkin housea ja trancea.[1]

Alex Niemisen lopettaessa vuoden 1998 lopulla radiotyöt, jatkui Dancemob Lite Kalle Miettisen juontamana. Ohjelman lähetysaika oli kello 21–23. Ohjelman kohteina olivat muun muassa Britannian tanssilista, kotimaan klubit ja muut tanssimusiikkitapahtumat sekä myös koti- ja ulkomaiset DJ:t. Ohjelmassa soitettiin myös demoja.[1] Radiomafian muututtua YleX:ksi vuoden 2003 alussa Dancemob Lite loppui, ja Kalle sai oman ohjelmaosuuden Tiistain tanssi-illasta.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dancemob on palannut hetkeksi ääneen vielä kesällä 2005 parituntisten "levylaukkulähetysten" muodossa.[2][3]tarvitaan parempi lähde Tuolloin Nieminen soitti suosikkikappaleita omilta Dancemob-vuosiltaan, ja Miettinen puolestaan veti pari lähetystä, joissa soivat pääasiassa Dancemob Liten ja Tiistain tanssi-illan klassikot.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]