Dahabin pommi-iskut 2006

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dahabin pommi-iskut 24. huhtikuuta 2006
Dahabin sijainti Siinailla
Dahabin sijainti Siinailla
Paikka Dahab, Egypti
Kohde Turistialue
Ajankohta 24. huhtikuuta 2006
19:15– (UTC+2)
Iskutyyppi ajastettu/kauko-ohjattu pommi
Kuolleita 23
Haavoittuneita yli 160

Dahabin kolmoispommi-isku tapahtui 24. huhtikuuta 2006 noin kello 19:15 paikallista aikaa, kun useita pommeja räjähti Dahabin turistialueilla Sham Al-Nasseimin kevätfestivaalien aikana Siinain niemimaalla Aqaban lahden rannalla Egyptissä. Egyptin sisäministeriön mukaan ainakin 23 ihmistä kuoli, näistä kolme ulkomaalaista; saksalainen poika sekä kaksi muuta tunnistamatonta. Paikallisen poliisin mukaan loukkaantuneita oli jopa yli 160.

Viimeisin tieto esittää, että kolme erillistä pommia räjähti; yksi Nelson ravintolan sisällä tai lähellä sitä, toinen Aladdinin kahvilassa ja kolmas Ghazalan markkina-alueella.

Etelä-Siinain kuvernööri reportoi että räjähdykset saattoivat olla itsemurhaiskuja, mutta myöhemmin Egyptin sisäministeri Habib Adly kertoi pommien olleen ajastettuja naulapommeja. Egyptin TV reportoi, että pommit olivat räjäytetty kauko-ohjaimella.

Lomakylät ovat suosittuja länsimaalaisten ja egyptiläisten keskuudessa lomakuukausien aikana. Nämä pommi-iskut seurasivat aikaisempia iskuja muualla Siinain niemimaalla, jotka tapahtuivat Sharm el-Sheikhissä 23. heinäkuuta 2005 ja Tabassa 6. lokakuuta 2004.

Egyptin turvallisuusviranomaiset ovat kertoneen iskujen takana olleen islamilainen äärijärjestö nimeltä Jama'at al-Tawhīd wal-Jihad (suom. 'yksijumalaisuus ja Jihad').

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]