Crip Walk

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Esimerkkikuva C-Walk tyylistä.

Crip Walk eli C-Walk on Crips-jengiläisten oma kävelytyyli. Kävely näyttää aivan tanssimiselta, mutta jäsenet painottavat ettei se ole tanssia vaan kävelyä, kuten räppäri Ice-T sanoo: ”Gangstas don't dance, they boogie”.

Crip walkia näkee joskus artistien musiikkivideoissa ja kiertuetallenteilla. Myös internetissä on C-Walk-videoita. Muun muassa Crips-jengiin kuulunut artisti Xzibit on tehnyt kappaleen ”Get Your Walk On”, jonka musiikkivideolla nähdään lähes pelkkää C-Walk-kävelyä. Toinen kappale on Kuruptin (joka myös kuuluu Cripseihin) C-Walk, jossa on pelkkää Crip Walkia. Tyylikäs Crip Walk on vaikeahkoa ja vaatii opettelua. Oikeaoppisesti käveltynä näyttää kuin kävelijä leijuisi lattialla puolelta toiselle.

Crip Walk -kävelytyylistä on kehittynyt tanssityyli Clown Walk, joka on nopeatempoisempaa kuin Crip Walk. Usein luullaan, että Crip- ja Clown Walk olisivat sama asia. Crip Walk on kielletty useissa yhdysvaltalaisissa kouluissa, koska se on johtanut ampumistapauksiin ja välienselvittelyihin kouluaikana. Crip walkin tekeminen Yhdysvalloissa on vaarallista Bloods-katujengin takia.