Cosmo Sonic

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Cosmo Sonic oli Sami Saaren ensimmäinen sooloyhtye. Soittajat soittivat Samin ensilevyllä "Do Re Mi" joku enemmän ja joku vähemmän. Heistä muotuotui kuitenkin keikkabändi. Toiminta alkoi 1997. Bändin runko jatkoi Sonicsina.

Laulajana ja kitaristina toimi itse Sami Saari ja toista kitaraa soitti Mikko Paavola. Bassoa soitti Jukka "Jukkis" Kiviniemi. Rummuissa ja lyömäsoittimissa oli Samuli Kosminen. Perkussiokioskin takana taituroi Abdissa "Mamba" Assefa. Kosminen ja Assefa parivaljakko oli varsinkin hienoa rytmitaustaa soittava pumppu. Kosketinsoittimien ja rhodes-sähköpianon takana istui Kim Rantala, joka vaihtui kolmannen levyn yhteydessä Jukka Heikkiseksi.

Puhaltimissa hääräsi saksofonisti Aleksi Ahoniemi (soittaa yhä Sami Saaren kanssa). Trumpetisteja olivat aluksi Sami Ihajoki (ykköslevy) ja Mikko Koponen (kakkoslevy) ja kakkos- ja kolmoslevyn välissä trumpettiin astui nuori tulevaisuuden lupaus Jukka Eskola. Eskola - Ahoniemi pari soitti mahtavasti yhteen ja herrat ovat nähty tämän jälkeen muissakin orkestereissa soittamassa kimpassa. Välillä keikoilla vieraili vetopasuunassa Juha Kortehisto.