Control Denied

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Control Denied
Tiedot
Toiminnassa 19962001
Tyylilaji progressiivinen metalli
Kotipaikka Yhdysvallat
Laulukieli englanti
Jäsenet

Chuck Schuldiner, Kitara
Steve DiGiorgio, Basso
Shannon Hamm, Kitara
Tim Aymar, Laulu
Richard Christy, Rummut

Levy-yhtiö

Nuclear Blast
Karmageddon Records

Aiheesta muualla
emptywords.org

Control Denied oli Chuck Schuldinerin vuonna 1996 sivuprojektina perustama yhtye, joka soittaa progressiivista metallia. Schuldiner halusi tuottaa musiikkia, joka oli vieläkin teknisempää ja melodisempaa kuin mikä hänen omalle yhtyeelleen Deathille yleensä sopi.

Projekti keskeytyi vuonna 1998, kun Deathin albumi The Sound of Perseverance julkaistiin, mutta Control Deniedin debyyttialbumi The Fragile Art of Existence ilmestyi 1999. Julkaisun lähestyessä Schuldinerin aivoista löytyi pahanlaatuinen kasvain, mikä romutti kiertuesuunnitelmat.

Toinen levy, työnimeltään When Machine And Man Collide, ehdittiin nauhoittaa kitaroiden osalta ja sävellystyökin oli valmista, mutta Schuldiner menehtyi aivokasvaimen aiheuttamiin komplikaatioihin 13. joulukuuta 2001 ennen kuin levy saatiin kokonaan valmiiksi.

Toisen levyn tuotanto keskeytyi lopullisesti juridisiin kiistoihin levy-yhtiön, Chuck Schuldinerin äidin ja Control Deniedin elossaolevien soittajien välillä (jotka ovat julkisesti ilmoittaneet olevansa julkaisun puolella). Osa vieläkin keskeneräisistä kappaleista julkaistiin raakakopioina ja ilman lauluraitoja Zero Tolerancella, kaksiosaisella kokoelmalevyllä, joka sisältää lisäksi Schuldinerin varhaisia b-puolia ja muita aiemmin julkaisemattomia kappaleita.