Closer (The Chainsmokersin kappale)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Closer”
The Chainsmokers ft. Halsey
Singlen ”Closer” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Collage EP
 Äänitetty  2016
 Julkaistu 29. heinäkuuta 2016[1]
 Formaatti digitaalinen lataus
 Tuottaja(t) The Chainsmokers
 Tyylilaji future bass,[2][3] pop[4]
 Kesto 04.04
 Levy-yhtiö Disruptor, Columbia
The Chainsmokersin muut singlet
Inside Out
2016
”Closer”
2016
All We Know
2016
Halseyn muut julkaisut
Hands
2016
”Closer”
2016
Not Afraid Anymore
2017

Closer on yhdysvaltalaisen DJ-tuottajaduo The Chainsmokersin kappale, jolla vierailee myös yhdysvaltalaislaulaja Halsey. Kappaleella kuullaan myös Andrew Taggartin (toinen The Chainsmokersin jäsenistä) esittämiä sanoja.[5] Sen julkaisivat Disruptor Records ja Columbia Records digitaalisesti ladattavana singlenä The Chainsmokersin Collage EP-levyltä 29. heinäkuuta 2016.[1] Kappaleen ovat sanoittaneet Taggart, Halsey, Shaun Frank, Freddy Kennett, Isaac Slade ja Joe King. Kappaleen tuotannosta vastasi puolestaan The Chainsmokers. "Closer" on lajityypiltään future bass ja pop kappale kertosäkeessä käytettävällä "retro" tyylisellä syntetisaattorilla.

"Closer" oli kaupallinen menestys, sen päästyä Yhdysvaltain Billboard Hot 100-listan kärkeen.[6] Tämä oli sekä The Chainsmokersin että Halseyn ensimmäinen kyseisen listan kärkeen päässyt single ja se pysyi kärjessä yhteensä kaksitoista viikkoa. The Chainsmokersista tuli Closerin myötä ensimmäinen artisti/yhtye, jolla on neljä Billboardin Dance/Electronic Songs-listan kärjen saavuttanutta singleä, ohittaen aiempaa ennätystä hallinneen Calvin Harrisin jolla oli yhteensä kolme singleä päässyt kyseisen listan kärkeen.[7] "Closer" oli myyntimenestys myös Yhdysvaltain ulkopuolella, sen päästyä singlelistan kärkeen muun muassa Australiassa,[8] Kanadassa,[9] Irlannissa,[10] Isossa-Britanniassa[11] ja Uudessa-Seelannissa.[12] Kappaleesta tuli myös kaikkien aikojen ensimmäinen kappale, joka on ollut yhteensä 26 viikkoa Billboard Hot 100-listan viiden parhaan joukossa.[13] Se pysyi lopulta kyseisen listan kymmenen parhaan joukossa yhteensä 32 viikkoa.

Kappale esitettiin ensimmäisen kerran livenä Coachella Valley Music and Arts Festival-tapahtumassa huhtikuussa 2016. Se on esitetty sen jälkeen livenä myös vuoden 2016 MTV Video Music Awardsissa ja sen miksattu versio vuoden 2016 American Music Awardsissa.[14] Kappaleelle on toteutettu myös musiikkivideo, joka julkaistiin 23. lokakuuta 2016.[15] Video sai ehdokkuuden vuoden 2017 Grammy Awardsissa kategoriassa "Paras pop duo/tiimiesitys".

Vuonna 2018 kappale rikkoi Yhdysvalloissa timanttilevyrajan sen myytyä siellä 10 miljoonaa kopiota.[16]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Closer (Chainsmokers song)
Tämä singleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.