Cinemaissí

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Cinemaissí on Latinalaisen Amerikan elokuvafestivaali, joka järjestetään Helsingissä vuosittain lokakuussa. Vuonna 2019 Cinemaissí järjestettiin 23.-27.10.[1]

Festivaali tuo Suomeen laadukkaita latinalaisamerikkalaisia elokuvia, jotka tarjoavat näkymiä mantereen kulttuureihin, yhteiskuntiin ja monimuotoisuuteen. Monikulttuurinen festivaali edistää dialogia Suomen ja Latinalaisen Amerikan maiden välillä sekä pyrkii purkamaan stereotypioita.

Cinemaissín arvoja ovat tasa-arvo, monimuotoisuus, yhteisöllisyys, taiteellisuus, ekologisuus ja kunnioitus Latinalaisen Amerikan todellisuutta kohtaan. Festivaali ja sen oheistapahtumat tarjoavat foorumin näiden ja muiden ajankohtaisten teemojen keskusteluun.

Ensimmäinen Cinemaissí-festivaali pidettiin vuonna 2005. Vuodesta 2008 lähtien festivaalin ohessa on järjestetty lastentapahtuma Cinemaissito, joka nykyään toimii itsenäisenä Kolibrí-festivaalina.

Vuonna 2017 festivaali ja sen oheisohjelmat tavoittivat yli 3500 kävijää. Vuonna 2019 Cinemaissílla on 22 näytöstä, yhteensä 15 elokuvaa kymmenestä Latinalaisen Amerikan maasta.

Cinemaissí – Latinalaisamerikkalaisen elokuvan yhdistys

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvafestivaalin järjestää Cinemaissí – Latinalaisamerikkalaisen elokuvan yhdistys ry, joka on maaliskuussa 2005 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys. Yhdistys pyrkii edistämään Suomen ja Latinalaisen Amerikan kulttuurista vuorovaikutusta.

Elokuvafestivaalin lisäksi yhdistys tekee jatkuvaa yhteistyötä erilaisten vaikuttajien kanssa kulttuurin ja yhteiskunnallisten kysymysten parissa. Cinemaissí-yhdistys ja sen järjestämä Latinalaisamerikkalaisen elokuvafestivaali edistävät dialogia ja tarjoavat suomalaisille ja kansainvälisille toimijoille mahdollisuuden aitoon vuorovaikutukseen yli kieli- ja kulttuurirajojen.

Yhdistyksen toiminta on avointa kaikille latinalaisamerikkalaisista kulttuureista ja elokuvasta kiinnostuneille. Yhdistys rekrytoi vuosittain vapaaehtoisia toteuttamaan elokuvafestivaalia.

  1. Cinemaissí 2019 - Latin American Film Festival www.cinemaissi.com. Viitattu 01.11.2019.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]