Caleb B. R. Kennerly

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Caleb Burwell Rowan Kennerly (1829 Greenway Court, White Post, Virginia – haudattu 6. helmikuuta 1861) oli yhdysvaltalainen eläintieteilijä ja lääkäri.

Kennerly opiskeli Dickinson Collegessa Carlislessa Pennsylvaniassa, jossa Spencer Fullerton Baird oli luonnonhistorian professori ja museon kuraattori. Suoritettuaan gradunsa Dickinsonissa 1849 Kennerly opiskeli lääketiedettä Pennsylvanian yliopistossa, ja väitteli tohtoriksi 1852.

Kennerly osallistui kolmelle hallituksen kustantamalle tutkimusretkelle: Tyynenmeren rautatieretki (Pacific Railroad Survey) (1853-1854), Yhdysvaltain ja Meksikon rajaseudun retki (United States Mexican Boundary Survey) (1854-1855), jolla Kennerly toimi sekä lääkärinä että keräilijänä[1] ja Luoteisrajan retki (Northwest Boundary Survey) (1857-1861). Kennerly hukkui Kalifornian niemimaan edustalla San Lucasin niemen kohdalla palatessaan laivalla Luoteisrajan retkeltä.

Smithsonian-instituutin kalakokoelmissa on paljon Kennerlyn keräämiä ja yhdessä Charles Girardin ja George Suckleyn kanssa nimeämiä kaloja.

Kennerly tutki myös lintuja ja nimesi mustakiitäjän (Cypseloides niger) alalajin borealis.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]