CIRG

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

CIRG (Critical Incident Response Group) on FBI:n taktinen tukiryhmä, jonka tehtävä on varmistaa että FBI:lla on jatkuvasti kansallisen tason taktisia tiimejä valmiina turvaamaan kansallista turvallisuutta. CIRG:llä on jatkuvasti 6 taktista HRT-tiimiä hälytysvalmiudessa. Hälytysvalmiudet on suunniteltu niin, että 2 tiimiä olisi lähtövalmiina 30 minuutin sisällä käskystä, toiset 2 tiimiä 2 tunnin sisällä ja loput 2 taktisena reservinä, jotka lähetetään paikalle tarvittaessa. Yhdessä valmiusyksikössä on 16 taktisen koulutuksen saanutta henkilöä sekä tarvittaessa lisäyksiköitä.

Osastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CIRG:hen kuuluu 2 eri koulutuksen saanutta taktista ryhmää: HRT (Hostage Rescue Team) ja OTU (Operations Training Unit), joista OTU:n tehtävänä on antaa HRT:lle taktinen koulutus ja kehittää sitä, sekä järjestää koulutusta ympäri USA:n maaperää.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CIRG on aloittanut toimintansa 1994, ennen sitä FBI:llä oli useita eri yksiköitä moniin eri tilanteisiin. 1994 FBI:n hallinto totesi, että toimintaa pystytään parantamaan kehittämällä erikoisyksikkö, joka on koulutettu kaikkiin tilanteisiin, joita paikallisella poliisilla ei ole resursseja tai lupaa hoitaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]