Blaupunkt

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Blaupunkt GmbH on saksalainen elektroniikanvalmistaja, joka valmistaa äänentoistolaitteita koteihin ja autoihin. Vuonna 2009 Robert Bosch -konserni myi tuotemerkin kuluttajatuote- ja tarvikehaaroineen Aurelius AG:lle.[1] Kauppasummaa ei ole julkaistu.lähde?

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blaupunkt perustettiin vuonna 1923 Berliinissä nimellä ”Ideal”. Aluksi yhtiö valmisti kuulokkeita. Jokainen kuuloke testattiin ja merkittiin laatumerkillä: sinisellä pisteellä (saks. Blaupunkt). Ei mennyt kauan, kun asiakkaat kyselivät ”sininen piste” -kuulokkeita. Vuonna 1938 yhtiö muutti nimekseen Blaupunkt. 1950- ja 1960-luvulla Blaupunkt oli saavuttanut johtavan aseman autoradioissa ja autoradio-tarvikkeissa. Blaupunkt oli ollut Bosch-konsernin tytäryhtiö yli 60 vuotta. Maaliskuussa 2009 tuotemerkki kuluttajatuote- ja tarvikehaaroineen mukaan lukien tuotemerkki myytiin Aurelius AG:lle.[1] Kauppasummaa ei julkaistu.lähde?

Nykyään[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blaupunktilla on vakiintunut asema autoradioiden ja audiolaitteiden sektoreilla. Se on myös alkanut panostaa muihin kuluttaja-audiolaitteisiin, muun muassa bluetoothiin ja radiolaitteisiin. Blaupunktilla on pääkonttorissa Hildesheimissä noin 2 300 työntekijää ja noin 5 000 työntekijää tehtailla Saksan ulkopuolella, esimerkiksi Malesian Penangissa.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Bosch luopuu Blaupunkt-merkistään 10.1.2009. Digitoday. Viitattu 6.9.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]