Blaupunkt

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Blaupunkt GmbH on saksalainen elektroniikanvalmistaja, joka tunnetu kodin ja auton äänentoistolaitteista. Vuonna 2009 Robert Bosch -konserni myi varaosa ja tarvikehaarat mukaan lukien tuotemerkki Aurelius AG:lle. Kauppasummaa ei ole julkaistu.lähde?

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blaupunkt perustettiin vuonna 1923 Berliinissä nimellä "Ideal". Aluksi yhtiö valmisti kuulokkeita. Jokainen kuuloke testattiin merkittiin laatumerkillä: sinisellä pisteellä (Blaupunkt). Ei mennyt kauan kun asiakkaat kyselivät "sininen piste" -kuulokkeita. Vuonna 1938 yhtiö otti siitä nimekseen Blaupunkt. 1950- ja 1960-luvulla Blaupunkt oli napannut johtavan aseman autoradioissa ja autoradio-tarvikkeissa. Joulukuuhun 2008 asti Blaupunkt oli ollut osa Bosch-konsernia yli 60 vuotta. Maaliskuussa 2009 sen varaosa- ja tarvikehaarat mukaanlukien tuotemerkki myytiin Aurelius AG:lle. Kauppasummaa ei julkaistu.lähde?

Nykyään[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blaupunkt on vakiinnutanut johtavan aseman autoradioissa ja audio-laitteissa. Se on myös alkanut panostaa muihin kuluttaja-audiolaitteisiin, muun muassa bluetooth ja radio. Blaupunktilla on pääkonttorissa Hildesheimissä noin 2 300 työntekijää ja noin 5 000 ulkomaisilla tehtailla, esimerkiksi Malesian Penangissa.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]