Black Snake Moan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Black Snake Moan
Ohjaaja Craig Brewer
Käsikirjoittaja Craig Brewer
Tuottaja Stephanie Allain
John Singleton
Säveltäjä Scott Bomar
Kuvaaja Amy Vincent
Leikkaaja Billy Fox
Pääosat Samuel L. Jackson
Christina Ricci
Justin Timberlake
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Paramount
Ensi-ilta 2006
Kesto 116 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 15 miljoonaa dollaria
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Black Snake Moan on Craig Brewerin ohjaama ja käsikirjoittama yhdysvaltalainen elokuva joka on kuvattu Tennesseen Stantonissa 2006. Pääosissa ovat Samuel L. Jackson, Christina Ricci, ja Justin Timberlake. Nimensä elokuva on saanut Blind Lemon Jeffersonin blues-sävellyksestä. Sam Jackson esittää elokuvan avainkohtauksessa kyseisen sävellyksen.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva keskittyy sen kahteen päähenkilöön, Lazarukseen (Samuel L. Jackson) ja Raeen (Christina Ricci). Raen poikaystävä Ronnie (Justin Timberlake) lähtee palvelemaan kansalliskaartiin ja tällä välin Rae sotkeutuu huumeisiin. Ronnien ystävä Gill yrittää raiskata hänet, mutta päätyykin vain pieksemään tätä. Lazarus löytää tajuttoman Raen ja päättää hoitaa tätä kotonaan. Rae yrittää paeta, jonka takia Lazarus kahlehtii tämän. Lopulta Rae hyväksyy Lazaruksen toiminnan. Lazaruksen ystävä ja pastori R.L. saapuu paikalle ja näkee Raen. Hän yrittää järkeillä Lazaruksen kanssa ja joukko syö sittemmin yhdessä. Ronnie palaa kaupunkiin, tulee pieksäneeksi Gillin ja etsii Raeta varastamallaan Gillin autolla. Tällä välin Lazarus on muodostamassa suhdetta paikalliseen apteekkariin Angelaan ja päättää lopulta vapauttaa Raen, mutta tämä päättääkin jäädä Lazaruksen luokse. Yhdessä he lähtevät kohtaamaan Raen äitiä, jonka entinen miesystävä oli käyttänyt Raeta hyväkseen. Myöhemmin Lazarus soittaa bluesia paikallisessa baarissa Raen ollessa mukana. Ronnie tulee paikalle ja seuraa paria näiden lähtiessä takaisin kotiin. Sitten hän kohtaa parin aseen kanssa, mutta Lazarus ja paikalle tullut pastori R.L. saavat tämän laskemaan sen puhumalla. elokuvan lopussa Ronnie ja Rae menevät naimisiin.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Samuel L. Jackson  … Lazarus  
 Christina Ricci  … Rae  
 Justin Timberlake  … Ronnie  
 John Cothran Jr.  … Pastori R.L.  

[1]

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva−arvosteluja keräävän sivuston Rotten Tomatoesin 156:ta arvostelusta 66% oli elokuvalle myönteisiä[2]. Elokuva tuotti maailmalla 10 903 846 Yhdysvaltain dollaria ja ensimmäisellä esitysviikollaan 4 143 199 dollaria[3]. Elokuvan toista pääosaa näytellyt Christina Ricci arvosteli elokuvan trailereita ja julisteita naisia hyväksikäyttäviksi[4].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Acting Credits The New York Times. Viitattu 13.7.2012. (englanniksi)
  2. Black Snake Moan (2007) Rotten Tomatoes. Viitattu 13.7.2012. (englanniksi)
  3. Black Snake Moan Box Office Mojo. Viitattu 13.7.2012. (englanniksi)
  4. Christina Ricci Upset By 'Black Snake Moan' Marketing Starpulse. Viitattu 13.7.2012. (englanniksi)
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.