Bio-Salo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Talo missä Bio-Salo toimii

Bio-Salo on Salossa, osoitteessa Helsingintie 11 toimiva elokuvateatteri, jonka omistaa Bio-Kuva Jari Mäkilä. Bio-Salossa on kaksi salia ja kummatkin on varustettu uusimmilla digitaalisilla esityslaitteistoilla. 3D -järjestelmänä on X-Pand ja äänijärjestelmänä Dolby Digital. Bio-Salo tarjoaa siis moderneja elokuvaelämyksiä uusimmalla tekniikalla perinteisessä ympäristössä.

Talo on alun perin rakennettu elokuvateatteriksi ja se avautui syksyllä 1938. Alkujaan siinä oli yksi sali, jossa sekä parveke- että permantokatsomo. Suurremontissa vuonna 1975 Bio-Salo jaettiin kahteen saliin: permannosta tuli Bio-Salo 1 ja parvekkeesta tehtiin Bio-Salo 2. Toinen suuri remontti teatterin historiassa koettiin vuonna 2007, jolloin teatterin aulatilat palautettiin 70-luvun kuosista lähes alkuperäiseen 30-luvun asuun kattovalaisimia ja lasimaalauksia myöten, ja saleista tehtiin modernit: istuimia uusittiin, jalkatilaa lisättiin 90 cm:stä 115 cm:ään, lämmitystä parannettiin, valkokankaat uusittiin. Keväällä 2012 esitystekniikka uusittiin filmistä digitaaliseksi: vanhat filmikoneet pääsivät eläkkeelle yli 70 työvuoden jälkeen.

Bio-Salo on nyt toiminut yhtäjaksoisesti yli 78 vuotta samassa kiinteistössä ja samalla nimellä tarjoten usealle salolaissukupolvelle elokuvaelämyksiä, ja se on yksi Suomen vanhimmista toimivista elokuvateattereista.

Aulassa voi asiakas valita leffaeväät itsepalvelupisteestä ennen lipun ostoa ja sitten lunastaa lipun ja leffaeväät kassalla. Saleissa ei ole numeroituja paikkoja vaan paikan voi valita itse. 3d:n ollessa kyseessä erikoislasit annetaan katsojalle lipuntarkastuksen yhteydessä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kulttuuriin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.