Binäärioptiot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Binäärioptiot, tunnetaan myös nimillä digitaaliset optiot tai "kaikki-tai-ei-mitään-optiot" (eng. all-or-nothing-options) ovat sijoittamisen muoto, jossa sijoittaja yritää ennustaa sijoituksen kohteen arvon vaihteluita ennalta määritetyllä aikavälillä. Binäärioptiokauppa tehdään sijoitusalustan kautta internetissä. Binäärioptiot erottuvat perinteisestä sijoittamisestä siten, että sijoittaja ei koskaan omista sijoituksensa kohdetta vaan sijoittaja tekee sopimuksen binäärioptioita tarjoavan alustan kanssa omasta ennustuksessaan kohteen arvon vaihtelussa. Tämä ero mahdollistaa voitollisen sijoituksen myös laskeviin markkinoihin, joka on binäärioptioiden paras etu. Kaupasta ei myöskään synny siirtokuluja tai palvelumaksuja, joten se käy hyvin pienemmillä summilla sijoittamiseen.

Binäärioptiokaupan kohteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Binäärioptioilla voi sijoittaa useisiin samoihin kohteisiin kuin perinteisen sijoittamisen kautta. Suosituinta binäärioptiokauppa on valuuttamarkkinoilla, mutta binäärioptioita voi sijoittaa myös osakkeisiin, indekseihin ja hyödykkeisiin. Binäärioptiokauppaa voi tehdä myös Pohjoismaisilla pienempien yhtiön osakkeilla, mutta valikoima on vielä pieni.

Binäärioptiot käytännössä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Binäärioptiosijoittaminen tapahtuu käytännössä niin, että sijoittaja tekee alustan kautta sopimuksen, mihin suuntaan hän uskoo kohteen arvon nousevan tai laskevan tietyllä aikavälillä. Aikaväli voi olla aina 60 sekunnista useisiin viikkoihin. Sopimuksen aloitusajankohta määrittää kohteen arvon (strike price) jota vastaan sijoittajan sopimusta verrataan. Aikavälin päätyttyä kohteen aloitusajankohdan arvoa ja aikavälin lopetusajankohdan arvoa verrataan. Jos sijoittajan tekemä ennustus arvon muutoksesta oli oikein, maksetaan sijoittajalle ennalta määritetty voittoprosentti, joka on verrannollinen sijoitettuun summaan.

Kritiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Forbesin mukaan optiot ovat vedonlyöntiä, jota usein suosittelevat samat henkilöt jotka ovat mukana online-pokeri busineksessä.[1]

Regulointi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Binäärioptiot ovat osittain säännösteltyjä. sillä jotkin alusta käyttävät binäärioptioiden regulointiin CySEC-lisenssiä (Cyprus Securities and Exchange Commission).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]