Billebeino

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Billebeino (Billebeino Clothing and Accessories Oy) on suomalainen vaatemerkki, joka perustettiin vuonna 2014. Billebeino on nimetty perustajansa, entisen NHL-jääkiekkoilija Ville Leinon mukaan. Leino on Billebeinon vaatemallistojen pääsuunnittelija ja yrityksen hallituksen jäsen. Billebeinon toimitusjohtajana ja toisena hallituksen jäsenenä toimii Leinon ystävä ja yrityksen toinen perustaja, Juhani Putkonen.

Mallistot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Billebeinon vaatteet ja asusteet on suunniteltu sopimaan kaikille käyttäjän sukupuolesta riippumatta.

Yhteistyömallistot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Billebeinon yhteistyömallistot on suunniteltu yksinoikeudella myytäväksi ulkopuoliselle yhteistyökumppaneille, ja ne ovat myynnissä myös Billebeinon verkkokaupassa.lähde?

Billebeino on tehnyt yhteisiä mallistoja Hartwall Original Long Drink -alkoholibrändin kanssa. Se on julkaissut myös Mustanaamio-sarjakuvahahmon yhteistyömalliston.

Tuotanto ja myynti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Billebeinon tuotteiden valmistus tapahtuu muun muassa Virossa, Portugalissa ja Kiinassa. Yhtiö kertoo panostavansa vahvasti kierrätysmateriaaleihin.[1]

Suuri osa tuotteista myydään yhtiön omassa verkkokaupassa. Kesäkuussa 2018 Billebeinolla oli oman verkkokaupan lisäksi noin 25 kotimaista jälleenmyyjää.lähde?

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ville Leino perusti Billebeinon vuonna 2014 tehdessään vielä aktiivista ammattilaisuraa jääkiekon parissa. Jääkiekkouran päätyttyä vuonna 2017 Leino alkoi keskittyä täysipäiväisesti Billebeinon vaatemallistojen suunnitteluun.

Liikevaihto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Billebeino teki vuonna 2017 liikevaihtoa 1,7 miljoonaa euroa ja kasvatti liikevaihtoaan edellisvuodesta 148 prosenttia.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]