Bach-kukkaterapia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Bach-kukkaterapiassa käytetään kukkauutteita, jotka valmistajan mukaan on valmistettu luonnonkukista. Yksi valmiste on niin sanottuja parantavia ominaisuuksia sisältävä luonnonlähteen vesi.

Uutteilla ei hoideta sairautta vaan ihmistä, jonka persoona ratkaisee valmisteen valinnan. Niiden on tarkoitus vahvistaa ihmistä torjumaan sairautta ja stressiä. Uutteita käytetään muuhunkin kuin pelkästään sairaustilojen hoitamiseen, esimerkiksi väsyneen, masentuneen ihmisen uskotaan toipuvan uutteiden avulla. Uutteita käytetään myös eläinten hoitoon.

Toisin kuin homeopaattiset lääkkeet Bachin uutteet valmistetaan kaikki myrkyttömistä kasveista, sillä menetelmän mukaan ”positiivinen energia” voi torjua tai neutraloida ”negatiivisen energian”. Kontrolloiduissa tutkimuksissa menetelmä ei ole osoittautunut plaseboa tehokkaammaksi.[1]

Menetelmän perustaja on brittiläinen lääkäri Edward Bach (1886–1936), joka kehitti sen perinteisen homeopatian pohjalta. Bach valmistui lääkäriksi ja toimi alkuun lääkärinä, mutta hän siirtyi myöhemmin lontoolaiseen homeopaattiseen sairaalaan. Vuonna 1930 hän alkoi kehitellä omaa menetelmäänsä ja perusti myöhemmin erityisen terapiakeskuksen.