Avoin ammattikorkeakoulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Avoin ammattikorkeakoulu (Avoin AMK) on osa suomalaisten ammattikorkeakoulujen toimintaa. Avoin ammattikorkeakoulu-opetus antaa kaikille mahdollisuuden osallistua ammattikorkeakoulutasoiseen koulutukseen iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta.[1] Opinnot ovat ammattikorkeakoulun opetussuunnitelman mukaisia. Ne vastaavat sisällöltään ja tavoitteeltaan ammattikorkeakoulun tutkinto-opintoja.

Avoimessa ammattikorkeakoulussa ei voi suorittaa tutkintoa, mutta opinnot voidaan sisällyttää myöhemmin varsinaiseen ammattikorkeakoulututkintoon. Avoimen ammattikorkeakoulu-opetuksen tavoitteena on edistää koulutuksellista ja alueellista tasa-arvoa sekä mahdollistaa kansalaisten elinikäinen oppiminen. Avoimen ammattikorkeakoulun opintoja voi opiskella esimerkiksi kehittääkseen ammattitaitoaan, tutustuakseen kiinnostavaan alaan, tutkintotavoitteisesti tai hankkiakseen yleissivistystä.

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ovat opiskelijalle maksullisia.[2] Opintomaksut perustuvat opetusministeriön asetukseen ammattikorkeakoulujen opinnoista perittävistä maksuista.

Avoimen ammattikorkeakoulun opintoja on ollut mahdollista opiskella vuodesta 1997. Vuonna 2009 avoimen ammattikorkeakoulun opintoja opiskeli 11 800 opiskelijaa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Opiskelu ja tutkinnot ammattikorkeakouluissa (Arkistoitu – Internet Archive) Opetusministeriö, minedu.fi
  2. Avoin AMK (Arkistoitu – Internet Archive) VirtuaaliAMK-verkosto, amk.fi

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]