Atelier Stockholm

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Atelier Stockholm

Atelier Stockholm on tukholmalainen taidekoulu, joka opettaa vanhojen mestarien piirustus- ja maalaustekniikoita. Koulu sijaitsi ennen Yhdysvalloissa nimellä Pantura Studios. Koulua johtavat Hans-Peter Szameit ja Sanna Tomac.

Opintosuunnitelma noudattaa klassisia periaatteita, jossa ensiksi opetellaan piirtämään ja sen jälkeen maalaamaan. Piirustusohjelmassa oppilaat aloittavat piirtäen Charles Barguen litografioita sight-size-menetelmällä ja kipsipatsaita valkoiselle paperille hiilellä. Piirustusohjelman viimeisenä haasteena on piirtää patsas hiilellä ja valkoisella talkilla värilliselle paperille.

Maalausohjelma alkaa asetelman tai patsaan maalaamisella grisaille-paletilla, jossa on yleensä ainoastaan mustaa ja valkoista. Tämän jälkeen siirrytään rajoitettuun värilliseen palettiin, ja lopulta koko palettiin.

Samaan aikaa kun oppilaat piirtävät patsaita ja maalaavat asetelmia, he tekevät elävästä mallista lyhyitä ja pitkiä asentoja. Opintojen lomassa opiskelijoille esitellään myös taiteen kaupallinen puoli ja siihen liittyvät tavat.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]