Arthur Smith

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Arthur Smith
Henkilötiedot
Syntynyt1. huhtikuuta 1921
Kuollut3. huhtikuuta 2014 (93 vuotta)
Muusikko
Taiteilijanimi Arthur Guitar Boogie Smith
Tyylilajit countryView and modify data on Wikidata
Soittimet kitara, viulu, banjo, mandoliini, harmonikka
Levy-yhtiöt Dot RecordsView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
www.arthursmithmusic.com

Arthur Smith (1. huhtikuuta 1921 Clinton, Etelä-Carolina3. huhtikuuta 2014 Charlotte, Pohjois-Carolina[1]) oli yhdysvaltalainen kantrimuusikko.[2]

Arthur Smith oli alun perin tekstiilitehtaan työntekijä, josta tuli tunnettu kantri-instrumentaalien säveltäjä sekä kitaristi, viulisti ja banjonsoittaja, jonka suurin hitti oli instrumentaali Guitar Boogie.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arthur oli tehdastyöläisen ja musiikinopettaja Clayton Seymour Smithin poika. Smithin ensimmäinen soitin oli kornetti. Arthur Smith veljineen perusti Dixieland-yhtyeen nimeltä Carolina Crackerjacks, joka esiintyi radiossa Spartanburgissa, Etelä-Carolinassa; he onnistuivat rajoitetusti jazzformaattinsa kanssa. Heistä tuli suositumpi kantriyhtyeenä, ennen kuin Arthur muutti Charlotteen, Pohjois-Carolinaan liittyäkseen WBT Carolina Barndancen liveshow’hun ja radio-ohjelmaan. Ennen toista maailmansotaa Arthur oli WBT Briarhoppers -yhtyeen jäsen.

Sodan jälkeen palattuaan merivoimien palveluksesta vaimonsa luo Charlotteen Smith jatkoi levytysuraansa ja aloitti Carolina Calling -radioshow’n. Hän levytti vuonna 1948 tunnetuimman sävellyksensä Guitar Boogien, jota voidaan pitää yhtenä tunnetuimmista rockin edeltäjistä.

Vuonna 1955 Smith sävelsi banjoinstrumentaalin nimeltä ”Feudin’ Banjos” ja äänitti sen Don Reno -nimisen banjonsoittajan kanssa.

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 1948 ”Banjo Boogie” ja ”Guitar Boogie”
  • 1949 ”Boomerang”
  • 1963 ”Tie My Hunting Dog Down, Jed”
  • 1973 ”Battling Banjos Polka”

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. DePriest, Joe: Charlotte’s Arthur Smith, who wrote ‘Dueling Banjos,’ died Thursday at 93 The Charlotte Observer. 3.4.2014. Viitattu 4.4.2014. (englanniksi)
  2. Biography Oldies