Arnold on rautaa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Arnold on rautaa
Pumping Iron
Ohjaaja George Butler
Robert Fiore
Käsikirjoittaja George Butler
Charles Gaines
Tuottaja George Butler
Jerome Gary
Säveltäjä Michael Small
Kuvaaja Robert Fiore
Leikkaaja Geof Bartz
Lawrence Silk
Pääosat Arnold Schwarzenegger
Lou Ferrigno
Franco Columbu
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Ensi-ilta 1977
Kesto 85 min
Alkuperäiskieli englanti
Seuraaja Pumping Iron II: The Women
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Arnold on rautaa (engl. Pumping Iron) on yhdysvaltalainen vuonna 1977 valmistunut kehonrakennuksesta kertova osittain kuvitteellinen dokumenttielokuva, jossa juonen kannalta tärkeimmissä rooleissa ovat Arnold Schwarzenegger, Lou Ferrigno ja Franco Columbu. Elokuvalle tehtiin vuonna 1985 jatko-osa Pumping Iron II: The Women, joka keskittyy naisten kehonrakennukseen.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuvassa seurataan pääsääntöisesti eri kehonrakentajien valmistautumista vuoden 1975 kehonrakennuskilpailuihin. Elokuvan sivujuonessa viisi kertaa Mr. Olympian voittanut Arnold Schwarzenegger kilpailee toista kehonrakentajaa Lou Ferrignoa vastaan, joka on juuri siirtymässä amatööritasolta ammattikilpailuihin mukaan.

Lou Ferrignon haave Mr. Olympia -tittelistä on kalvanut hänen mieltään kauan, ja nyt hän haluaa voittaa Arnold Schwarzeneggerin maailman suurimmassa kehonrakennuskilpailussa ja katkaista tämän voittoputken keinolla millä hyvänsä. Schwarzeneggerin ystävä Franco Columbu, joka on moninkertainen kevyen sarjan Mr. Olympia -voittaja, juonittelee myös päihittääkseen Arnoldin tulevana vuonna.

Kovista ponnisteluista huolimatta Ferrigno ei onnistu lopussa voittamaan raskaansarjankilpailussa Schwarzeneggeria vaan sijoittuu kolmanneksi Serge Nubret’n sijoittuessa toiseksi. Sivussa Franco Columbu voittaa kevyen sarjan kilpailun ja haastaa raskaansarjan voittajan Schwarzeneggerin kokonaiskilpailuun samassa paikassa, ja häviää saadessaan vähemmän pisteitä kisassa. Elokuvan loppukohtauksessa Schwarzenegger juhlii Lou Ferrignon syntymäpäiväjuhlissa sovussa ja polttaa savuketta sohvalla. Iloa varjostaa kuitenkin Arnoldin vastikään saama tieto isoäitinsä syövästä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.